Adsense-top

Бойко профука още 1 милион наши пари за бутафорен футболен клуб... (А2-окръжна)

Министерският съвет стартира процедурата по отпускане на 1 млн. лева от държавния бюджет за изграждане на нов футболен терен, съблекални и трибуни на стадион "Спартак" във Варна. Проблемът с базата е изложен на среща на ръководството на ФК "Спартак" Варна и представители на фен клуба с премиера Бойко Борисов.
Кметът на Варна Иван Портних, който участваше на срещата каза, че на следващото заседание на Общинския съвет на Варна ще се разгледа предложение за връщане на имотите в собственост на общината. Той пое ангажимент, че при положително гласуване от Общинския съвет, Общината ще предостави Стадион "Спартак" и прилежащите му спортни съоръжения за ползване на клуба. За цялостното реновиране на базата са необходими 1 млн. лева.
Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент отпускането на сумата да бъде разгледано на заседание на Министерския съвет. На разговорите присъстваха министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
"Имаме готовност да стартираме изготвянето на проект за възстановяване на тревното покритие на стадиона и ще направим всичко необходимо, за да може отборът да се завърне у дома", увери спортният министър Красен Кралев.
Ремонтът на спортния обект може да бъде извършен от Министерството на младежта и спорта като целта е това да стане преди 28 август 2018 г. - денят, в който се честват 100 години от основаването на варненския футболен клуб.
В момента отборът на "Спартак 1918" се състезава в областна група А2. Преди година беше във В-група под името "Спартак Варна", но изпадна, поради банкрут. Сега 1 милион народна пара добре ще му дойдат.

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...