Adsense-top

Преуспяващ ГЕРБ с "излишък" ще тегли нов 1 милиард заеми догодина...

Въпреки огромните дитирамби в медиите за "процъфтяваща икономика" и за "излишък" тази година, за догодина правителството... отново предвижда вземане на дълг.
Нови 1 милиард лева ще се впишат за изплащане за поколенията след ГЕРБ.
Проектът за бюджет е пълна гротеска. Едно се говори по телевизора, друго се вписва в закона.
Това, че икономиката пропада, а не расте, е видно за всички. Напрежението в държавата става вече нетърпимо. Също така, няма никакъв излишък, и не е имало никога, откакто Бойко е на власт. Ако имаше, защо всяка една година теглят нови заеми?
Например за тази година официалната статистика е за 2 милиарда излишък. В същото време ще теглим нови заеми догодина от 1 милиард? 2 не бяха ли повече от 1? Не трябва ли да му остане дори 1 милиард да си харчи за рязане на ленти?
Суровата истина е съвсем друга. Шайката се крепи само и единствено на теглене на дългове, с които прехвърля провала на управлението си и кражбите, към бъдещите поколения.
Твърде вероятно е обаче този път номерът да не мине. Властта е на ръба на пропастта и много скоро можем да се озовем с ново правителство, под контрола на президента. То ще сложи край на дълговете, корупцията и кражбите.
Единствено ще се вдигнат разходите за затвори...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...