Adsense-top

Индо-българин уби двама възрастни хора за 1 месец, властта и НПО го крият...

Бойко Борисов е голям фен на индо-българското
население, което е основен негов избирател...
20-годишният Атанас Атанасов от търговищкото село Здравец в рамките на един месец е подпалил две къщи, в които са загинали собствениците – мъже на 81 и 85 г.
Целта на убиеца била да прикрие извършените от него кражби от имотите на двамата пенсионери.20 годишният криминално проявен Атанас Атанасов до април тази година живял в чужбина. Връщайки се в България той отново е започнал да краде.
В нощта на 14 срещу 15 октомври младежът влязъл в дома на 85-годишния Тодор Иванов, за да открадне фуражомелка и железни инструменти, които знаел, че възрастният мъж притежава. Знаел също, че няколко дни по-рано съселянинът му е получил и пенсията си.
Влизането в къщата на Атанас обаче било усетено от дядо Тодор, който станал с нож в ръка да провери кой идва неканен в дома му. Крадецът го ударил по главата и старецът паднал, като изпуснал ножа. Пенсионерът обаче извикал срещу нападателя, че го е познал и че ще сигнализира в полицията. Тогава Атанас взел тенджера, която намерил на двора, влязъл отново в дома на стареца и го ударил с нея по главата.
След това запалил цигара, хвърлил я върху разхвърляните при тършуването за пари и ценности вестници и дрехи и спокойно се прибрал в дома си. Няколко часа по-късно Атанас видял, че от къщата на дядо Тодор излиза дим. Събудил баща си и се обадили на тел.112. При потушаването на огъня, пожарникарите открили тялото на възрастния мъж.
При направения втори оглед, криминалистите намерили тенджерата, по която е имало кървави следи. Това довело до нови оперативни действия, при които било установено, че пожарът е вследствие на палеж, а негов извършител е 20-годишният Атанас Атанасов.
Младежът бил задържан и по време на разпитите той признал, че месец по-рано с цел кражба на пари е проникнал в дома на друг свой възрастен съселянин от село Здравец. По същия начин, след като откраднал намерените там 40 лева, Атанас запалил клечка кибрит и я хвърлил върху разпилените при тършуването вещи. В пожара собственикът на къщата – мъж на 81 години, е загинал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...