Adsense-top

Сегашното управление е първото, което открива нова морга след 1989 г.

Сегашното управление е първото, което открива нова морга след 1989 г.
Коментарът е на известния Фейсбук активист Валери Тарандов. Вероятно най-задълбочения за днешните подвизи с рязането на ленти.
Припомняме, днес премиерът и министърът на здравеопазването проф. Николай Петров откриха ремонтираните Клиника по детска хирургия и Спешно приемно отделение – деца с противошокова зала към УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов“. На церемонията присъства и американският посланик Ерик Рубин.
Напълно обновени са Клиниката по детска хирургия и спешното приемно отделение за деца на "Пирогов". Те не са били ремонтирани от откриването им през 1964 г. Ремонтът продължи повече от година и половина. Министерството на здравеопазването отпусна 2.5 млн. лв. за основен ремонт и ново медицинско оборудване. Парите за интериора и по-приветливата обстановка са набрани чрез инициативата на Фондация "Америка за България” – "Малките герои". Кампанията им събра 400 хил. лв., а с парите е направена приказна и гостоприемна среда за децата и техните семейства.
Здравният министър напомни колко важно значение има "Пирогов“ в лечението на децата. "Няма значение кой колко е дал, важното е да е от сърце. Да работим така, че хората да не идват тук, а ако се наложи - да излизат живи и здрави“, пожела премиерът Борисов по случай даренията за реконструкцията на "Пирогов“.
"Това е мястото, където идват най–тревожните хора. Няма човек, който да не е минал от тук“, добави той и напомни, че винаги, когато се случи нещо на някое дете, целият свят е виновен на родителите му. И затова, по думите му, целта е условията да са по-приветливи. Премиерът пожела на лекарите от Клиниката по детска хирургия и от Спешното приемно отделение – деца с противошокова зала към УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов“ " да нямат клиенти и да стоят без работа."
ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...