Adsense-top

Братовчедът на Бойко управлява външния дълг... Върти 16 милиарда на наш гръб...

Първият братовчед на Бойко Борисов държи може би най-голямата хапка в шуро-баджанашкия бизнес у нас - управлението на външния дълг.
Продан Борисов - братовчед по бащина линия на премиера, е собственик и управител на офшорката "Дебт Асет Кепитълс", регистрирана в Бахамите. Именно на нея с решение на УС на БНБ е възложено "текущото управление на свободните дългови наличности".
Т.е. Продан Борисов държи всичките ония 16 милиарда заеми, които братовчед му изтегли, и прибира печалбите от въртенето им. В същото време, държавата плаща лихвите по самия дълг.
Системата е още от първия мандат на Бойко, но истински големият бизнес дойде с новоизтеглените заеми. В първия мандат обаче същият братовчед е част от схемите на Симеон Дянков, който също въртя едни дългове, с не много ясна цел. Поне не ясна за масовия народ. Иначе съвсем очевидна - да се преточват държави пари в братовчедски джобове.
Чисто формално, с този култов братовчед, Бойко Борисов не нарушава собствената си заповед за "борба с шуробаджанащината". Роднината не е на държавна длъжност, а фирмата дори не е регистрирана в България.

Г.Н.

2 коментара:

 1. Разбира се че ще е така.
  Нали и много учената даскалица ,жена му е вече милиардерка .
  Много хитро .
  А той е беден няма нищо. Още маже филии с мас .
  Нека българите тьпи да умират , шепа
  алчни ще останат .

  ОтговорИзтриване
 2. Vlasta v Bulgaria shte stane kato v Rusiya-NE SMENYAEMA dokato naroda se topi i izchezne

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...