Adsense-top

Внимавайте: Ф-16 са само подгрявка, ГЕРБ ни готвят да купуваме Ф-35 по 1 милиард бройката...

 
Въпреки огромните скандали около покупката на 40 годишни Ф-16 "трета ръка", оказва се, че това всъщност е само подгрявка за огромната цена, която ще трябва да продължи да плаща Бойко Борисов на САЩ, за да остане на власт.
Въпросните машини са само първа стъпка, а след това ще се "мисли за изтребител с хоризонт 40-50 години".
В момента единственият такъв западен изтребител е Ф-35. Това е най-скъпият проект в американската военна история, глътнал до момента над 1 трилион долара за разработка. САЩ не са наясно изобщо ще успеят ли да избият тези пари, но със сигурност ще опитат.
Един единствен Ф-35 струва около 400 милиона долара базовата модификация. 700 милиона лева. Заедно с въоръжението и поддръжката, ще задмине 1 милиард със сигурност. На бройка.
Десет такива изтребителя са колкото пенсиите на всички пенсионери за 1 година.
Но ще ни ги натресат. Председателят на Комисията по отбрана - герберски генерал, дето марширува с една ръка и крак едновременно, обяви че трябва да се мисли за Ф-35 и за дългосрочно решение. "Грипен" не бил такова.
Нещо подобно каза и министърът на отбраната.
Така излиза, че гербо-патриотарското правителство се готви да ни набута в непосилни разходи за безумно скъпи самолети, за да покриваме инвестициите на САЩ.
Президентът изглежда да клони към националния интерес, защото "Грипен" вършат някаква основна работа и са много по-евтини. А най-разумно е изобщо да не се купуват изтребители, а да се инвестира в евтино и ефективно ПВО от типа на С-400.
Ако това правителство не бъде изгонено скоро, в тая държава ще останат само няколкото изтребителя и техните пилоти от ГЕРБ.

Г.Н.

1 коментар:

  1. F-35 струващ милиард е успешно свален от руският ЗРК С-200 в Сирия. А е разработен в началото на 60-те години.

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...