Adsense-top

12 по Рихтер: Бойко подава оставка, президентско правителство за председателството, после избори за ВНС...

Настоящата политическа бъркотия, сътворена от преяждането с власт на управляващата партия, изглежда ще се реши чрез последния възможен опит това да стане без революция.
Бойко и президентът вече са се разбрали. Премиерът се оттегля от властта за срока на председателството и се съставя временно правителство от неутрални технократи. То ще бъде редовно правителство, а не служебно, а парламентът няма да се разпуска. Като състав обаче ще бъде посочено от президента.
С подобен кабинет ще изкараме задължението си пред ЕС, и няма да се изложим пред чужденците.
Веднага след това се свикват нови избори, но направо за Велико народно събрание, с максимално широки правомощия за пренареди Конституцията.
Бойко ще подаде оставка до дни.
Засега не е ясно по какъв закон ще се правят изборите. Най-добре е да се отчете народната воля, и те да са мажоритарни. Именно за да стане възможно това, трябва парламентът да продължи да работи. Но тази част от решението още не е взета, защото има сериозна опозиция от партократите от всички цветове.
Но с революция на вратата, и с призиви за бесилки в социалните мрежи, политиците разбират, че времето им изтича. И нямат друг избор, освен да направят последното възможно - Велико народно събрание и преосноваване на държавата...

Г.Н.

4 коментара:

 1. СТИГА СТЕ ПИСАЛИ НЕВЯРНА ИНФОРМАЦИЯ !!! ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА!!!ПОСЛЕ ИСКАТЕ ДА ВИ ВЯРВАТ????

  ОтговорИзтриване
 2. хахаха...вервате ли си на лъжите?

  ОтговорИзтриване
 3. То отгоре си пише:
  Новините, каквито трябва да бъдат...

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...