Adsense-top

Менте метал в Боинг и всички японски коли от 10 г.

Производителят Кобе стийл си призна, че е фалшифицирал данни за качеството на метала, изтеглят милиони продадени японски машини Тойота, Нисан, Мицубиши, Хонда, Мазда, Субару, мотори Кавасаки
Скандалът с фалшифицираните данни за качество на стоманата на Кобе стиийл удари Боинг, Тойота и Нисан, съобщава Файненшъл Таймс. 
Изпълнителният вицепрезидент Наото Умехара даде пресконференция, започнала и завършила с поклон в знак на извинение. Японският производител посъветва най-големия производител в света Боинг, до неотдавна най-големият в автопродукцията Тойота и смятаните за много качествени Нисан и Мицубиши да проведат нови тестове за сигурността на пусканите от тях машини. Проблемът е от 10 години, както се разбра след нарочно разследване.
Вече се доказа, че поне 20 000 тона метали, продадени на 200 клиенти на Кобе стийл през 2017 г. до месец август не са с добро качество и не отговарят на собствените стандарти, за които металургичният гигант е гарантирал.
Това става дни, след като Нисан обяви, че започва изтегляне на 1,2 млн. коли. Същото се очаква да сторят и другите автопроизводители в страната, до един използващи метали от Кобе: Мицубиши, Хонда, Мазда, Субару, Мицубиши, Кавасаки.
Ясуджи Комияма, директор Машиностроене в министерството на икономиката, търговията и индустрията заяви пред ФТ, че „скандалът е заплаха”. Той обясни, че знае едва от месец за проблема.
Боинг също обяви, че започва разследване след признанията на Кобе стийл:
„Досега нямаме данни, които да ни водят до заключението, че въпросът предизвиква притеснения за сигурността на самолетите ни, но ще продължим да работим по темата”. „Признаваме, че става въпрос за сериозен проблем”, твърдят от Тойота. И там, както останалите японски производители, не крият, че се снабдяват с алуминий от Кобе стийл.
Мицубиши е направил от метал на компанията и ракетата, която изстреля във вторник, както и самолетите си. Акциите на Кобе се сринаха с 21,9%.

Източник: 19MIN.BG

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...