Adsense-top

Nation Interest: Меркел е също като Бил Клинтън, само че без донжуанството му

За разлика от Бил Клинтън, Меркел не дразни никого, но вече успя да открадне няколко идеи и да ги представи за свои собствени.
Както отбеляза неотдавна американското списание The Foreign Policy, манифестът на нейната партия има подозрителна прилика с манифеста на главния й политически конкурент – Социал-демократическата партия. Налага се и впечатлението, че Меркел ръководи страната си не изхождайки от интересите на Германия, а въз основа на резултатите от социологическите проучвания, променяйки своята политика в зависимост от предпочитанията на избирателите. Германският канцлер най-вероятно очаква лесно преизбиране на предстоящите избори.
Поради факта, че много американски експерти наричат Меркел "лидер на свободния свят", някои може да свържат победата й в изборите с мъдростта на нейните решения. Всъщност е точно обратното. В много отношения Меркел се явява немско копие на бившия американски президент Бил Клинтън, разбира се, без донжуанстването му, се казва в статия за списание The Nation Interest.

Източник: Поглед.инфо

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...