Adsense-top

Lidl трие християнски кръстове от етикетите си

Немската верига от хипермаркети Lidl изтриха кръстовете от снимките на емблематичната църква „Анастасис“ в Санторини, Гърция от етикетите си, защото казват, че „уважават разнообразието“.
Изображенията на световноизвестната църква бяха използвани за етикетите на гамата им от гръцки йогурти, сирене и други продукти, съобщават от RTL INFO.
Говорител на веригата магазини съобщи, че промените в тоталитарен стил са, защото от компанията „избягвали използването на религиозни символи, понеже не желаели да изключват никакви религиозни убеждения“. И добавиха, че те са „компания, която уважава разнообразието и това е обяснението на този дизайн на опаковките“.
Основната причина зад убеждението на супермаркета, че изтриването на християнската иконография от християнските религиозни сгради е „зачитането на религиозните убеждения“ остава неясно. И твърдението, че „избягват използването на религиозни символи, защото не желаели да изключват други религиозни убеждения“ – не изглежда напълно точно.
Търсейки в интернет за продуктовата гама на компанията показва, че има редица елементи, които са сертифицирани като халал, т.е. животни, които са заклани в съответствие с противоречивите ислямски религиозни изисквания, така че да бъдат допустими за употребата им от мюсюлмани.
Някои от тези продукти изглежда, че имат етикети с минарета и сгради илюстриращи ислямска религиозна архитектура, която зове за молитва по 5 пъти дневно.
Новините идват скоро след като друга немска верига магазини Aldi поставиха знак в магазина си в Нортхемптън Англия, казвайки на клиентите си да не купуват алкохол от касиери мюсюлмани.
Това са масови анти-християнски кампании из целия Европейски съюз.
Има едно решение – Бойкот на Lidl.

Източник: bultimes.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...