Adsense-top

Бойко по-велик от Борис III, ще убеди българите да се бият с Русия...

“Ако изпратя българска войска на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика!”. Тези реплики на цар Борис III към Хитлер, вече са станали легендарни, а заради смелостта да ги каже, дни по-късно царят е отровен от нацистите.
Днес нито имаме толкова смел държавник, който да се озъби на Великите сили, нито пък имаме мозък, способен да разбере дори тази елементарна логика.
Така наместо смелост и мозък, се сдобихме с Бойко Борисов, който гордо обяви, че ако има война, ще воюваме с Русия, като верни натовци.
Това, разбира се, може да се случи в някоя паралелна Вселена, но в нашата най-вероятно ще се лишим от няколко военни оркестъра, които едва са ни останали. А славните натовски българи, е най-вероятно да се върнат като освободители от антлантизма, начело на нова руска окупация.
Ако на Бойко толкова му се воюва с Русия, най-добре да погледне какво става в Украйна. Армията се разбяга, просто защото никой не иска да стреля по брата си, заради интересите на някакви отвъд-океански фашисти.
Приказките на Бойко са откровена лъжа и към собствените ни съюзници, които ще останат много изненадани като нашите пушки и оръдия се обърнат срещу тях и ги изненадат в неподходящ момент.

Г.Н.

3 коментара:

 1. Човек първо мисли и след това говори!Всички в парламента говорят а за мислене и дума не става! То затова сме на този хал! Да ама не! Народ си е научил добре урока а именно първо мисли и направо ще взима решения без много да говори! Искам само да знам тези в парламента от какви учебници са учили та всички решения и действия са противопоказни на това което учихме по едно и също време!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ако народа мислеше нямяше да го избират за трети път а има ден за размисъл ! Ако го е избрал НАРОДА !

   Изтриване
 2. Всички, които са служили в казармата и могат да участват във военни действия, са положили клетва!
  От 1950 г. в Българската народна армия се полага следната клетва:

  Аз, гражданин на Народна република България, като встъпвам в редовете на Въоръжените сили, тържествено се заклевам да бъда честен, храбър, дисциплиниран и бдителен воин, да пазя строго военната и държавната тайна, безпрекословно да изпълнявам законите, военните устави и заповедите на своите командири и началници.
  Заклевам се добросъвестно да изучавам военното дело, с всички сили и средства да пазя военното и народното имущество и до последния си дъх да бъда предан на своя народ, на своята социалистическа родина и на народното правителство.
  Готов съм винаги по заповед на народното правителство за защитя своята родина – Народна република България – и като воин от Въоръжените сили се заклевам да защищавам родината си мъжествено, умело, с достойнство и чест, без да щадя кръвта си и дори живота си за постигане на пълна победа над враговете.
  Ако наруша тази моя тържествена клетва, нека ме постигне суровото наказание на закона на Народната република и всеобщата омраза и презрение на трудещите се.

  В чл. 89 от Закона за отбраната и въоръжените сили от 1996г. е записано, че всеки военослужещ, се заклева изричайки тези думи:

  Заклевам се в името на Република България да служа честно на народа си, да спазвам Конституцията, законите на страната и военните устави, да изпълнявам безпрекословно заповедите на своите командири и началници, храбро да защитавам целостта и независимостта на моята Родина и ако се наложи, да дам живота си за нея, за воинската чест и за славата на бойното знаме. Заклех се!

  А КАКВО Е КЛЕТВА И КЛЕТВОПРЕСТЪПНИЧЕСТВО?!
  Като нравствена категория, клетвата налага върху хората определени ограничения. В стари времена, когато човек даде клетва пред Бога и я наруши, на вратата на дома му със свещ прогаряли огромно разпятие. Клетвопрестъпникът целувал кръста и произнасял специална молитва, след което изяждал толкова шепи пръст, колкото са краищата на разпятието. Смятало се, че ако клетвопрестъпникът останел жив, това означавало, че Бог му е простил; ако ли не – значи няма прошка.
  Клетвопрестъплението и клетвонарушението винаги са се смятали за тежки престъпления и голям грях. В Свещеното писание се казва, че обетът пред Бога трябва незабавно да се изпълни, тъй като Бог обезателно ще търси разплата. Еклезиаст е казал, че по-добре е да не се кълнеш, отколкото да нарушиш дадената клетва.
  Християнинът клетвопрестъпник, дори разкаял се, бил подлаган на десетгодишно отлъчване от църквата. В православното християнство престъпването на клетвата се смята за смъртен грях, за който носят отговорност дори потомците на грешниците.
  ХАЙДЕ БОЙКО, ОПИТАЙ СЕ ДА НАПРАВИШ БЪЛГАРИНА КЛЕТВОПРЕСТЪПНИК!

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...