Adsense-top

Бойко и Посланикът наредили да съдят шведа за "лека телесна повреда", а не за "опит за убийство"... затова само глоба...

Вчерашната присъда на шведа, който с шут в главата се опита да убие жена-камериерка, илюстрира пълното разложение на прокуратурата и на съдебната система като цяло. Шведът бе наказан с 4500 лв. глоба и дори бе пуснат от домашния арест, и може да си отлети на север. В същото време, в самата Швеция, за подобно престъпление се дават от 10 до 18 години затвор. Ако си чужденец, гледай към горната граница.
През 2012 г. узбекски гражданин се опита да убие също узбекски религиозен водач, който критикува правителството на Узбекистан. Опитът бе неуспешен, но виновникът се озова в затвора за 18 обиколки на Земята около Слънцето. Присъдата е произнесена през 2015 г.
При нас някакви шведски изроди нападат жени, докато ония работят, и... глоба. При това смешна.
Съвсем очевидно шведът е покрит от прокуратурата. Той е обвинен за "лека телесна повреда", а не както трябва - за опит за убийство. Т.е. прокурорите, очевидно под нечий натиск, са го отървали още изначално. За такова леко престъпление, дори най-тежкото наказание, е леко. Но подобен шут в главата си е опит за убийство, и има българи, които лежат за такива деяния. Добре е да припомним дори ромския бос Кирил Рашков, който лежа 3 години дори не за опит, а само за "закана" за убийство.
Т.е. закони има, но явно шведското посолство и ЕС са били твърде убедителни пред Бойко Борисов. Резултатът е този - 2308 евро глоба...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...