Adsense-top

Как Борисов може да спаси света или как се слушат новини на Си Ен Ен без да знаеш капка английски!?

„Изключително съм разтревожен и всяка сутрин първо пускам Си Ен Ен, за да видя дали не върви някакъв извънреден надпис”. Това заявил българският премиер Бойко Борисов в Пловдив, където се появил за откриването на Есенния Пловдивски панаир. Бах мааму, положението наистина е сериозно, - ще си помисли всеки чистокръвен гербаджия. Какво чака като не знае една дума на английски, - ще си помисли всеки нормален човек.
Борисов обаче не спира - на гърба му лежи отговорността за планетата: „Ние само може да настояваме за бързо и дипломатическо решение на конфликта между САЩ и Северна Корея, защото военният конфликт, според мен не е решим. Когато от едната страна има учения на Русия и Китай, а от другата летят американски изтребители с техните самолетоносачи (и самолетоносачите ли летят?...), заедно с Япония, от такъв конфликт победител няма да има.
 Ама наистина, може ли Тръмп, Путин, Шиндзо Абе и Ли Къцян да се отнасят така безотговорно! Ами ако го нямаше Бойко?! На кого щеше да разчита човечеството?! А? Бива ли големи мъже, а се репчат с разни ракети-мракети, самолети-мамолети и самолетоносачи.
 И тия в Си Ен Ен - какво се бавят та не пускат българска версия? Да отидат в дома на премиера, да видят какъв щаб е създал по „корейската криза”, та да им уврат главите и да проумеят сериозността на положението.
 Борисов е прав: Си Ен Ен първи ще разберат, ако някъде нещо лошо се случи. Откакто е премиер агенцията следи управлението му е пускала специални репортажи за живота у нас. Най-известните са: „Улични кучета разкъсаха учен в столицата на България”, „България е най-корумпираната страна-член на ЕС”, „Цистерни избухнаха в българското село Хитрино, има жертви и ранени”... Това обаче не притеснява Борисов, защото са дребни проблеми, а той е по глобалните неща. Дай му обществени поръчки да организира, военни заводи да превземе, банка да удари – ей такива неща. Като голям политик и приятел на народите е съвсем естествена загрижеността му за САЩ, Северна Корея, Русия, Япония и Китай. Докато Си Ен Ен си бъркат в носа и се бавят с надписите на български, светът рискува Борисов да не разбере някой надпис и да изпрати българската армия, начело с неотразимия министър-шестак Каракачанов, да поеме контрола над ситуацията. Разбира се, че ще заминат с ремонтираните в „Авионамс” самолети и вертолети, че с какво друго... Пък е и патриотично. Всичките ни командири ще са в народни носии – потури, калпаци и затъкнати в поасите ками и пищови. Да види светът, че не си поплюваме. Както обича да казва самият Борисов: Никой не е гасил повече пожари от мен! Това световните лидери да го имат предвид, за да не се чудят, ако на следващата среща на върха, Бойко се появи с шланг в ръцете. Да ни е жив и здрав! Историята ще оцени огромните му заслуги по спасяване на човечеството. А докато чакаме, не е лошо Веждито да му издигне паметник нерукотворен...

Автор: Томи Тодоров, заглавието е редактирано от Гъдел нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...