Adsense-top

Руското МВнР връчи протестна нота на САЩ

Руското Министерство на външните работи връчи протестна нота на съветника в американското посолство в Москва Антъни Годфри заради планираните претърсвания на руската търговска мисия във Вашингтон, предаде ТАСС.
“На 2 септември в Министерството на външните работи на Русия бе извикан съветникът на посланика в посолството на САЩ в Москва Антъни Годфри. Беше му връчена протестна нота във връзка с намерението на американските власти да обискират Търговското представителство на Руската федерация във Вашингтон, в което от днешна дата сме лишени от достъп”, се казва в съобщението на руското МВнР.
От ведомството подчертават, че сградата на търговското представителство се намира в руска държавна собственост и има дипломатически имунитет.
Руското външно министерство смята, че властите в САЩ трябва да прекратят нарушенията на международното право и да се откажат от посегателството на дипломатическия имунитет на руски институции.
“В противен случай си запазваме правото на ответни мерки на принципа на реципрочност”, добавят от Външното министерство в Москва.

Източник: ГЛСОВЕ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...