Adsense-top

Новият посланик на САЩ в Москва: Милиардер, мормон и без илюзии за отношенията с Русия

Сенатът на САЩ утвърди кандидатурата на Джон Хантсман за посланик на САЩ в Русия, съобщи USA Today. При това без нито един глас против. Хантсман започва кариерата си в държавната администрация по времето на Роналд Рейгън, става посланик на щатите в Сингапур, самият той е милиардер и мормон.
В своето изказване пред сенаторите бъдещият посланик посочи, че няма илюзии за бързо решаване на проблемите с Русия. "Не се съмнявам, че Москва се е намесвала в американските президентски избори, тази държава застрашава стабилността на Европа, като нарушава суверинитета на своите съседи и тяхната териториална цялост", каза Хантсман.
Според него, най-ефективния начин да се ограничи руската агресивна политика е да се намали възможността й да изнася петрол и природен газ."Ниуе имаме достатъчно възможности да отнемем част от руските клиенти в Европа, така Кремъл ще го заболи най-много", допълва той.
Доставките на американски втечнен газ за Европа, които "Газпром" обяви през 2013 година за невъзможни вече достигнаха 5 милиарда м3 само за първите шест месеца на 2017 година. Плановете на САЩ са до две години да продават своя природен газ в обем от 30 милиарда м3.

Източник: Frog News

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...