Adsense-top

Облагаем минимум е като непорочно зачатие

Какво значи минимална заплата, която се облага с данък общ доход? Не разбирам. Или е минимална и повече не може да се отнеме. Или има какво да се вземе и значи не е минимална.
Облагаем минимум е като непорочно зачатие. Но тук говорим не за религиозна вяра, а за съвсем практически, даже битов въпрос. Първо държавата изчислява, че няма смисъл нито един член на обществото да продава труда си под определена цена. А после отнема една десета от въпросната сума. Т.е. пак тя казва на наелия се: недей да работиш в тази страна!
Това чудо го има не къде да е, а под носа ни, в България.
Едно дървено желязо минава в Булгаристан за фискален Свещен граал, открит за всеобща възхита на човечеството след хилядолетно издирване. Всъщност само в уникална група с Русия, Азербайджан, Таджикистан, Казахстан, Кирзигстан, Узбекистан и други станове (плюс Унгария и Словакия за цвят) изобщо има плосък данък. Но дори в този музей на куриозите сме централният експонат, защото на това отгоре държавата облага с 10% и един милион сиромаси, та да е сигурна, че цяла година ще "опъват уши от глад" като в разказа "Андрешко". И това се прави вече 10-та година от наше име, защото сме гласували за т.нар. партии. Колко още време ще си затваряме очите пред подобен срам? Не облагайте бедността, троглодити!

Източник: Поглед.инфо

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...