Adsense-top

Цигани удържат "плосък данък" при предаване на старо желязо...

Днес занесох на вторични суровини 2 стари радиатора. Общо 60 кила. Посрещнаха ме двама мангали с ужасяващ външен вид, но това е страничен въпрос. На ценоразписа пише по 35 ст. на килограм. Оня го сметна по 31 ст. Реших, че отпред са сложили по-високи цени с рекламна цел. Но жена ми реши да попита. И подгответе се за шок.
Ромът се оказа, че ми бил удържал 10% плосък данък. И дори сложил на една друга стена надпис: "От всички суми се удържа данък, съгласно ЗДДФЛ". Е, като видях това ме напуши най-искрения смях за тази година. Някъкъв мангал, дето не издава никакви документи, не записва имена, абе не прави нищо, освен кешови разплащания, та той ми удържа данъци. И вика: "Ти трябва да го платиш, няма кой друг..."
Куул яко. Данък общ доход върху приходи от старо железо... Егати, какво ли не измислят тия мангали, за да се крадат едни други... Щото нали разбирате, че 99% от тия дето предават железо, са пак мангали... :) Ако ги внася тия пари дъртия мангал, дето изкупува, то малцинството ще излезе по-голям данъкоплатец от българите :)
А аз официално заявявам, че ако Влади Горанов ми извади документ, че тоя мангал е внесъл данъка, обещавам да гласувам за ГЕРБ :)

Добри Божилов, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...