Adsense-top

Ако ни свалят от власт, имаме право да си вземем магистралите... (как, ще ги навиете на руло?)

Най-гротескното изказване на управник, паникьосан от протеста на 11-ти, направи... Хубавото Лиле. Макар повечето гербери и патриотари геройски да мълчат, надявайки се бурята да утихне сама, от време на време някой не се сдържа. Това стана днес, когато Лилето бе на среща с фирми-строители, които си чакат парите за работа по НДК, дето Боршош е пратил незнайно къде. Поизнервена, защото реално не е платила, но няма с какво да плати, министърката на европейските ценности се опита да отклони темата, като обвини част от фирмите, че спонсорират протеста. "Това не е почтено, с пари дето ние ви даваме, вие ни клатите".
След това малко по-нервно добави: "Ако ни свалите, ние имаме право да си вземем всичко, което сме дали на страната, вкл. магистралите." И след като видя смаяните погледи на присъстващите, добави: "Не физически, но имаме право да си поискаме парите за тях да ни се върнат. Да ни се изкупят магистралите, и да ни се платят..."
Към настоящия момент магистралите са държавна собственост и не е ясно как държавата може сама да ги изкупува от себе си. Те не са собственост на ПП ГЕРБ. Освен това, са построени основно с евро-субсидии, така че заслугата на ГЕРБ е само в открадването на порядъчно добра част от фондовете. Вероятно обаче Лилето оценява усилието да се краде и усвоява като най-важно качество в инфраструктурното строителство.
Хипотетично, ГЕРБ могат да си приберат магистралите, ако те бъдат приватизирани по някоя от схемите "за жълти стотинки". След това ще могат с десетилетия да доят такси от тях. Засега обаче процедура за приватизация няма открита, а до 11-ти остават само 6 дни.
Протестът за изгонване на мутрите от властта е на въпросната дата от 17 ч. на пл."Народно събрание".

Г.Н.

14 коментара:

 1. Ние пьк има е право да ви натикаме в затворите и си вземем всичките милиони които откраднахте и обрекохте народа на изчезване .
  Нали дебелано ?

  ОтговорИзтриване
 2. "Това не е почтено, с пари дето ние ви даваме, вие ни клатите".Наглост и простащина!Сто тояги на голо и остригване нула номер със епилация на нежния триъгълник от бай Асан-коляча на агнета.

  ОтговорИзтриване
 3. От кой джоб ги изкара СВИНЕТКА,че да си ги взема???
  Дерат ни кожите 28 години и си карат лъскавите коли и спят в палати на наш гръб,че не се и усещат вече!
  "Катафалката ремарке няма!".
  АЛОООООО !!!
  В Белене ли ще си ги приберете?!

  ОтговорИзтриване
 4. Първо заглавието ХУБАВОТО Лиле как може да кажете на тази свиня хубава.Второ що за наглост да приказва глупости щяла да си вземе магистралите само заради това трябва да си подаде оставка това прасе стига вече с тези заплахи като тази и Цецка Цачева ГЕРБ загубиха много избиратели краино време е да разберете че като тази България е на това положение краино време е такива като тази да се изкоренят от българската политика

  ОтговорИзтриване
 5. Не съм очаквал толкова глупави изказвания на министър, Просто е срамно.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Може в момента да е на щат „министър“, но си е жива „калинка“!

   Изтриване
 6. Какво ще прибереш ма смрад дебела свинска да не би ти да си ги платила с твой пари ма мършо гнила , дано се отрепете на тия магистрали

  ОтговорИзтриване
 7. несам виждалл по проклети прокалнатиии нагли измети от тези смарт за вас уништожихте вси4коо в бг и продалжавате да избивате народаа маика ви проклетии да стеее

  ОтговорИзтриване
 8. Много мъдро изказване на една мутренска министърка на нищото от дебело комунистическо потекло.Мутри от цяла БГ съединявайте се.

  ОтговорИзтриване
 9. Крайно време е българския народ да вземе да изтрепе тия паразити

  ОтговорИзтриване
 10. Вие не сте ГЕРБ....вие сте герб.АУТ

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...