Adsense-top

Борисов: В деня на отвличането не отидох в МВР, за да не ме видят похитителите


В деня на отвличането на Адриан Златков реших да не отида в МВР, защото при такива случаи похитителите наблюдават движението на големите началници. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред БТВ. Той коментира оповестената от бащата на Златков информация, че го е поканил в дома си в Банкя вечерта след похищението.
“Човекът беше ошашавен. Когато има такива тежки престъпления като отвличането, разследващите се опитват да стигнат до престъпниците, а родителят да си получи детето”, обясни Борисов. По думите му не е вярно, че в Банкя е бил организиран трети щаб по случая, а просто съответните полицейски шефове са давали информация за случващото се.
Борисов коментира и акцията на ГДБОП от уикенда, при която бяха арестувани 8 души от организирана престъпна група.
“Сериозна група, има достатъчно доказателства срещу нея. Утре МВР ще оповестят подробности. Занимавали са се с всичко, което може да ви мине през акъла”, допълни Борисов, без да отговаря на въпроса дали тази група има общо с отвличането на Златков, каквато информация се появи по-рано.
Министър-председателят бе запитан за протеста на полицаите, които настояват за 15% увеличение на заплатите. В отговор той обърна внимание, че ДАНС, специализираната прокуратура и много съдилища са получили нови сгради. 300 милиона били дадени за нова противопожарна техника.
“Знаете, колко много ги обичам полицаите и пожарникарите, но каква беше техниката преди. Изгаряхме и се мажехме с дефламол”, разказа премиерът.
“Пенсионерите да престанат да хвърлят пари на измамниците, призова премиерът. Гледам я онази баба с галоште, хвърли хиляди левове през балкона”, посочи той.
Борисов коментира и новия политически проект на Слави Трифонов.
“В демокрацията всеки има право да прави партия и да се развива. Пожелавам успех на Слави Трифонов. Аз също мога да кажа, че в неговото шоу има некачествени хора, но ние не се месим в тези работи.
Ние имаме хиляди общински съветници и кметове – някъде над 3000. Уважаваният от мен Слави Трифонов трябва да е наясно, че минимум ще му трябват толкова души за партията. Нека си помисли дали сред тези хора няма да има поне 30, които да го издънят”, заяви Борисов.
“Със страдание чувам за всяка нова партия. Една мръсна пяна се събира всеки път”, посочи премиерът.
“Сигналът срещу Живко Мартинов беше на един хвърчащ лист”, каза той. И посочи, че човекът, изнудвал с името му, вече не е в ГЕРБ.
“Лъжат, казват, че са говорили с мен, идвали при мен. Важно е, когато се залови такъв човек или когато се установи такава практика, веднага да бъде отстранен и да започне съдебен процес”, каза Борисов.
“Цанков камък? Нинова щяла да ме съди? След 3000 години ще се изплати, каза премиерът. Той отговори на анаките от страна на БСП за Цанков камък. Цветанка Ризова да си извади предаването, в което се обърнах към българите и попитах какво да го правим този проект”, обърна се премиерът се водещия Антон Хекимян.
Според Борисов и НДК не е поддържан по времето, когато БСП е управлявала.
“Справяме се добре. И то доста добре”. Такава оценка си даде министър-председателят. “Пожелавам на някой да спечели три мандата при такава конкуренция – честно и демократично. Тогава ще им гледам сеира”, каза Борисов.
Военните заводи работят повече от времето на социализма! А бяха пред фалит и работниците протестираха за заплати, заяви премиерът в коментар за сагата с “Дунарит”.
“Цветан Василев и Делян Пеевски? Нито единият, нито другият ме интересува, отсече Борисов. Направили сме всичко възможно, за да се премахнат посредниците.
“Не общувам с него”, каза още за Пеевски премиерът. И отново подчерта, че указанията, които е дал на икономическия министър, са да се премахнат посредниците във военната индустрия.
“Изпитвам уважение към президента Радев”, каза Борисов в коментар на думите на държавния глава, че в сагата с новите изтребители лобистите са победили експертите. “Фактите показват нещата друго яче”, посочи Борисов.
“Когато се говори така, че едва ли не се провалят изтребителите, би трябвало да се каже – МВР и пожарната да чакат, учителите да чакат, инфраструктурните проекти да чакат, и така се дават милиарди за изтребителите, каза Борисов. 10 милиарда искат военните”, каза министър-председателят.
“Да им каже имената на лобистите! Като хвърлиш едно обвинение, кажи кой е”, настоя премиерът. Иначе излиза, че аз съм лобист, изтъкна Борисов. Според него по време на управлението на ГЕРБ най-много самолети са ремонтирани.
“Прекрасна комуникация имаме с президента”, подчерта Бойко Борисов.
Министър-председателят коментира и доклада за състоянието на националната сигурност и отношенията ни с Русия.
“България е в НАТО, на всички срещи на НАТО – на върха, под върха, Русия се сочи като основен противник на НАТО. Най-мащабните натовски учения тази година бяха в България. Цяло лято влачим танкове и оръдия по магистралите. Ако стане война, руските ракети са насочени към България”, посочи Борисов.
“И затова ние много прагматично казахме – пази, Боже, да стане война! Затова понесох много усилия от колегите в Европа за флотилията в Черно море. Ако бяхме пуснали големите кораби в Черно море, то щеше да заври!”
“Винаги си давам отлична оценка. Е, яви се някой път някой идиот, който да те върне в изходна позиция”, отговори Борисов на въпроса каква оценка си дава като министър-председател. 

Източници: БТВ, epicemter.bg, frognews.bg, glasove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...