Adsense-top

По стар български обичай, на Съединението отново сме разделени! Бог да пази България!

По стар български обичай, на Съединението отново сме разделени!
Няма и как да бъде различно, когато съвсем преднамерено и точно на тази дата някои решават да демонтират паметника на Съветската армия, а други лумпени веднага се прераждат в негови защитници.
Фронтовете са очертани и остава само да пукне първата пушка, за да се потопим отново в кръв. Нищо, че от двете страни на барикадата стоят все комунисти или нереализирани агенти на бившата Държавна сигурност. Дотук ще спра, защото ме е гнус.
Това което искам да кажа на този празник няма да е клише, защото с подобни неща днес ще ви къпят достатъчно.
Съединение!? За да има такова то трябва да се предхожда от разединение на един народ, а това вече е политика. Разединението като полезен и прогресивен начин за постигане на политически цели е открито по времето на Гражданската война в САЩ. По аналогия ще ви припомня, че там се бият Севера срещу Юга, като на едната страна застава Англия, а на другата Франция. В България, предполагам, че се досещате, също има един Север и Юг, които условно ние наричаме Княжество България и Източна Румелия. Касапницата от едната страна също е организирана от Англия, в лицето на Дизраели, а не от умиращата Османска империя. Забелязвате ли приликата с Гражданската война в САЩ?
Да продължим. Прескачам умишлено един период, за да не обременявам текста и отиваме във Виетнамската война. Кои се бият там? Севера срещу Юга, нали! Северен Виетнам е с логистиката на СССР, а южен Виетнам е с логистика на САЩ. Кой воюва? СССР срещу САЩ с участие на един народ – виетнамския.
Да погледнем в наши дни. Как беше позиционирана войната в Украйна? Севера срещу Юга, нали! Бяха обявени две-три нови „държави“ в територията на Украйна. Огневата линия е оформена с малко идеология и войната взе своето, включително и много невидими неща. Кой воюва? От едната страна е Русия, а от другата САЩ с участие на един народ – украинския.
Избухна Сирия, която пък роди нещото наречено Ислямска държава. Какво е нейното предназначение? Същото, каквото винаги е било – Северът срещу Юга. Кой воюва там? Ами основно Русия и САЩ, с участие на един народ – сирийския.
Сега да погледнем най-новото – корейската криза. Какво виждаме в Корея? Северът срещу Юга, нали! Южна Корея е американски анклав, а Северна Корея е руско-китайски такъв. Кой воюва? САЩ и Русия, с ръцете на един народ – корейския.
Защо казвам тези неща на празника Съединение? Първо, защото никой друг няма да го каже, дори и да го знае. Второ, защото съединението е обратният акт на разединението. България се съедини в единна държава против волята на руския император и на почти цяла Европа. И тогава българския народ беше разединен от чуждопоклонници, но лудите глави обърнаха хода на историята.
Намерихме своя верен път, но никога не трябва да забравяме, че искаме ли да се обединяваме винаги ще бъде против интересите на вечните врагове или вечни приятели в лицето на САЩ и Русия. А щом е против техните интереси, винаги се ражда разединение на един Север и един Юг. След него започва касапницата за този народ.
Това не трябва да се допуска повече по нашите земи!
Бог да пази България! Честит най-български празник!

Автор: Николай Марков, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...