Adsense-top

Живко Мартинов - Суджука: С премиера сме се "чули" само в писмена форма

"Няма такава фирма в Добрич, която да произведе такова количество суджук - 4 тона. Този, който ме натопи, ми дължи неизплатени наеми за 2009-2012 г. Трите фирми обаче той е продал на хора в неравностойно положение". Това каза пред Нова тв бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, който е подсъдим по 6 обвинения на прокуратурата.
 Адвокатът му отбеляза, че за въпросните 4 тона суджук трябвало да се намерят 300 кг еленско месо. "Откъде, Живко, ще се намерят толкова килограми еленско? Няма откъде", попита и си отговори сам адвокатът.
 Тихомир Атанасов, един от двадесетте свидетели срещу Мартинов, твърди, че останалите свидетели са "хора на държавни позиции, които едва ли ще се съгласят да лъжат". Младият мъж твърди, че Мартинов е искал целенасочено да съсипе бизнеса му. Живко обаче е на полюсното мнение: "Няма такова нещо. Това са подставени хора".
 "В полицията всички хора са назначени с негова протекция", твърди Тихомир. "Няма такова нещо", заявява Живко. Той казва, че обича суджук, но не знае дали премиерът Борисов обича. Не крие - обиден е, че след "11 години работа в полза на партията", е изритан от ГЕРБ. 
 "Не съм имал полицейска проверка, нито някакви фишове. Не съм оказвал натиск на полицията. И не съм се опитвал да оневиня бивш зам.-министър, причинил катастрофа с две жертви. При окръжния прокурор съм ходил само веднъж - за 15 минути, когато започна работа. И по тази тема не съм говорил никога. Всичко, което е направено, е скалъпено. Търсят смехотворни начини да ме олепят. С премиера сме се "чули" само в писмена форма. Казах, че не искам да злоупотребяват с името ми и ще си подам оставка. Обидно ми е, защото по никакъв начин не съм засегнал премиера или накърнил името му", заявява Живко Мартинов.
 На въпрос дали е опитал да си купи депутатско място, той отговаря: "Около София може интересът да е голям, ние сме на 500 километра. Аз съм разумен човек и искам да търгувам, не ми се занимава с политика. За мен политиката вече е затворена страница", заявява добричкият бизнесмен. 
 Въпросният анонимен засега бизнесмен, който твърди, че е рекетиран за 4 тона суджук, е категоричен, че е имало мощности за производството не само за такова, но и за още по-голямо количество. Бизнесменът обмисля дали да застане пред камерата и да разкрие своята версия за разразилия се "Суджукгейт".

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...