Adsense-top

Днес бият учителите с кол, утре ще стрелят по тях! Вижте защо наглите побойници остават ненаказани!

Трима ученика биха с кол и юмруци учител по английски, защото им направил забележка, че крещят из коридора и отваряли вратите на класните стои по време на час.
Забележката силно засегнала  17-годишният Атанас Георгиев и двамата му съученици, те решили, че им се нарушават правата, смачква им се авторитета и  затова решили да накажат учителя. Изприпкали в двора, грабнали паднал клон, подострен като кол, нахлули пак в учебната сграда и пребили учителя пред очите на останалите ученици.
Всичко това стана в Селскостопанската гимназия в Садово, бабаитите са  задържани за 24 часа, а учителят е бил приет в болница с  хематом на челото и силен световъртеж.
Директорът на Селскостопанската гимназия определи случая като нелеп инцидент.  Досега тези момчета не са имали противообществени прояви, каза г-н Йорданов. Само са им спирани детските добавки заради отсъствия.  „Правят се на батковци, в сложна възраст са, сега растат, просто буйни момчета, без да са непременно лоши”,  патетично описа той биячите. Според него  най-важната задача сега  е да усмирят духовете в училище, за да не се нагнети напрежение сред учениците и родителите, включително и на етническа основа. Не бива да се търси кой какъв е, ние ще ги накажем, ще разговаряме с родителите.
Предлагам това да си  остане инцидент, който всички с общи усилия да забравим”, заяви директорът.
И медиите тутакси забравиха. Новината слезе на заден план и е на път да изчезне.
Браво, г-н Йорданов!
А с едно захарно петле няма ли да почерпим дечицата-биячи, за да не се разстроят?
Как да забравим, защо да забравим?
Като вас ви е нямало в училище, охрана няма ли? Как 17-годишни бабаити и един 19-годишен повтаряч на класа влизат с кол и никой не ги спира?
Ако вас ви халосат по главата и ви забият два юмрука, ще забравите ли?
Грижите се за учениците, за етническия мир, само не и за авторитета, болката и унижението на учителя по английски. Как ще влезе в клас този човек, как ще преподава?
Щом тези агресивни рожбички не идват на училище, а ако случайно дойдат, буйстват по коридорите и тряскат вратите, зъбейки се на учителите, за какво са ви в гимназията? Заради делегирания бюджет ли?  Заради топлото ви местенце ли?
Ако това се случи в нормална страна, биячите ще гледат училището само с бинокъл отвън и то на подходящо разстояние.
У нас всичко е ненормално. Системата за образование е толкова изкривена, че прилича на жалка гротеска.
И не е до етническия мир, господине!
И ромски деца, и български рожби юнашки, превърнаха учителите в боксови круши.
Апропо какво стана със софийския бабаит, който нападна преподавателка в учителската стая? Просто го преместиха в друго училище и всичко му се размина!
Ето я битата от 17-годишен хашлак в София! Тя се страхува да  се върне в училище.
Просветният министър да не се вайка, че никой не желае да влиза в професията и учебната година започна с 4500 пенсионери зад катедрите и 2000 неправоспособни, незавършили образование учители. А на какво ще научат децата? Като самите те не са учили?
Девизът   не трябваше да е „Всички в училище“, а „На който не му се ходи – вън, за да не пречи на другите“. И специални училища за агресивните и мързеливите. С възпитатели с 2000 лева заплата!
Защото сега, галейки с перце всеки непълнолетен изрод, превръщаме в заложници и жертви всички деца.
А някои от тях все пак отиват на училище да учат!
Не да прескачат кървави локви и да гледат как се млатят учители и ученици!
Училищата са за учене.  Не са гладиаторска арена.
Някой някога ще го разбере ли това?

Автор Станислава Славова  Skandalno.net 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...