Adsense-top

Медиите на Пеевски подпукаха протеста - застрашавал "европейското бъдеще"...

След няколко дни на очевидно нервно търпение, и надежда разрастващите се в Интернет вълнения, да утихнат сами, властта реши, че няма шанс за това. И започна открита война с тях. Медиите гравитиращи около Делян Пеевски разпространиха бързо една и съща дописка, която ще публикуваме без редакции по-долу. А армията от тролове се захвана да разпространява пропагандата из Фейсбук.
Накратко - протестът на 11 септември е организиран от Иво Прокопиев, който се съюзил с Корнелия Нинова и Зелените, и искал да бутне Бойко. Това, разбира се, е абсурдна теза, защото само преди 2 дни протестът публично нарита именно психо-десните на Прокопиев, начело с Димитрин Вичев. А той самият призова никой да не ходи на 11-ти пред Парламента. Зелените също нямат абсолютно нищо общо, нито те претендират за това, нито протестът ги припознава. А Корнелия стои като квачка над развалени яйца и не може да направи нищо, просто защото протестът е срещу цялата система, а нейната очевидна политическа цел е да замени Бойко, но без да пипа сладката евро-атлантическа олигархична конструкция.
Протестът е свикан от групата "Национален протест срещу безобразията в България". Основно негово лице е Атанас Калев. Доста други подкрепят кой с каквото може. Целта "пълна смяна на системата" очевидно би струвала милиарди на г-н Пеевски. Между другото, една от идеите е правосъдието да се поеме от италиански прокурори, дето са се борили с мафията. Това вкарва 99% от политиканите в пандиза, вкл. Пеевски, при това за дълго време...
Припомняме, че самият протест е на 11.09 от 17 ч. пред Парламента.

Г.Н.

Статията в медиите на г-н КОЙ:

"Таен пуч срещу правителството готвят няколко политически сили, разкриват източници на ПИК. От няколко седмици във форумите, където се изявяват общи активисти на "Да България" и Зелените текат информации, че на 11.09 ще се организира голям протест. Във фейсбук са направени и няколко групи, които приканват различни хора да се присъедитят към него. Доста от поканените изразяват възмущение и нежелание, че без тяхно съгласие ги прикрепят, към разни форумни инициативи.
Организаторите явно търсят някаква символика с датата 11 септември. Намерението е да се покаже разрушителната сила на протестите и как те ще бутнат системата. Очаква се към митинга да се прилепят и структури на БСП и техни младежки организации. Така, че заедно на антиправителствения митинг рамо до рамо ще бъдат "Да България", Зелените, Протестна мрежа, НПО-то Правосъдие за всеки и БСП.
Но тази инициатива много подозрително съвпада и с повдигнатите обвинения за злоупотреби за 21 млн. лв. на Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков. От поведението на сайтовете Дневник и Медиапул ще се разбере, колко е активно участието на хората около Прокопиев в тази организация. Колкото до участието на Радан Кънев и структури на ДСБ има сведения и че те ще се включат, но не толкова активно, поради факта, че имат много вътрешни противоречия.
Протестът има за цел освен, както обикновено да плашат премиера Борисов, който неведнъж е ставал жертва на този сценарий, но и да клатят коалицията с Патриотите. Освен това поборниците искали да тестват дали има недоволство срещу кабинета "Борисов 3" за организиране на бъдещи протести по време на Европредседателството."

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...