Adsense-top

Ако сте плащали за спортни канали без да знаете, може да поискате обезщетение

Потребителите имат право да претендират за възстановяване на сумите
Всички потребители, които не са дали съгласието си да получават спортните канали Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport и въпреки това са заплатили месечни такси за тях след изтичането на промоционалната кампания, имат право да претендират за възстановяване на сумите.
Това съобщи Комисията за защита на потребителите.
Припомняме, че казусът стартира, след като Mtel в началото на годината пусна промоционално новите си спортни канали, като до 1 април те бяха безплатни за гледане, а след тази дата желаещите да ги следят плащат абонаментна такса. След 1 април обаче компанията не ги спря, като начисляваше абонаментната такса във фактурата на потребителите и много от тях я плащаха с месечната си сметка, без да подозират за това.
Контролният орган вече е наложил санкции по повод постъпили жалби на граждани по този казус. Съгласно разпоредбите на закона санкцията за подобно нарушение е до 3000 лв., като тя може да бъде наложена за всеки отделен случай.
От КЗП напомнят, че Законът за защита на потребителите забранява предоставянето на услуги срещу заплащане без искане от страна на потребителя. В противен случай той не дължи заплащане за услугата на този, който я е доставил.
Ако търговецът откаже да удовлетвори претенцията на клиентите си за възстановяване на заплатените месечни такси за цитираните спортни канали, те имат възможност да подадат жалба в Комисията за защита на потребителите. 

Източник: NBOX.BG

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...