Adsense-top

ЕС измисли как да отреже бедните за евро-агенция - направи проучване сред собствените бюрократи къде искат да работят... И те искали на Запад...

90 на сто от служителите на Европейската агенция за лекарствата, която сега е в Лондон, ще напуснат работа, ако централата ѝ бъде преместена в София, съобщава Ройтерс, като цитира "Политико".
Както е известно след Брекзит централата трябва да се установи в някой град на страна членка на ЕС. България е сред кандидатите. В нашата държава няма нито една централа на европейска агенция.
Администрацията на ЕАЛ е направила изследване на нагласите на служителите си. Оказва се, че най-много предпочитат да бъдат пренасочени в Амстердам. Те са съгласни да работят в Милано, Виена и Барселона. Като дори в тези случаи доста хора ще напуснат.
Но категорично са против да бъдат местени в София, Варшава или Букурещ.
Неофициално се говори, че Милано ще бъде предпочетен за новата централа. Решението трябва да бъде взето на срещата на върха на лидерите на ЕС през октомври месец. От евроагенцията призовават политиците да отсъдят правилно, защото ако голяма част от нейните 900 служители напуснат, централата няма как да функционира.
Всичко това обаче илюстрира как ЕС се е подчинил на бюрокрацията, а не на страните-членки. Такива решение не могат да се вземат, на база на мнението на чиновниците. Реално, правилно е повече институции да се пренесат в по-бедните страни, защото служат като източник на средства в съответните икономики. Ако всичко се върти по интересите на бюрократите, бедните ще стават по-бедни, а богатите - по-богати...

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...