Adsense-top

70 бона за сайт на председателството, дето го има без пари...

Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС поднови днес процедурата за изработване, дизайн и техническа поддръжка на интернет сайт и мобилно приложение, предоставяне на хостинг и стрийминг. Това стана, след като на първия тур не се намери изпълнител, защото никой не покривал условията.

Проектът възлиза на 70 хиляди лева, а от ведомството са категорични, че той ще бъде изпълнен до 1 декември 2017 година.

Сайтът трябва да бъде на четири езика и да бъде достъпен и за хора с увреждания.  Той ще предоставя информация, снимки и видеа от събитията по време на председателството и ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг.

Порталът ще осъществява връзката с акредитационната система, през която ще се регистрират журналистите, желаещи да посетят събитията от календара на председателството. Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видеа.

Към страницата ще бъде разработено мобилно приложение, което да допълва ролята ѝ на основен източник на информация за председателството. Крайният срок за подаване на офертите е 14 септември.

Обстоятелството, че такава чудовищна сума не е намерила изпълнител до сега, навява на мисълта, че се готви поредно източване на пари. Така описания сайт го има съвсем готов и безплатен в няколко платформи - WordPress, Joolma!, Drupal и пр. Само се изтегля, инсталира и за 1 седмица хилядите чиновници на Лилето, пишат по 1 страница всеки, и се напълва със съдържание.

70 бона за подобно нещо вещаят поне 69500 от тях в герберските джобове...

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...