Adsense-top

Кубрат обеща да дари пари, дето няма да види, а $3 млн. сигурни си ги кътка...


Кубрат Пулев направи изключително популистко обещание, в стил "Бойко Борисов", че ще дари половината от парите, които ще спечели, ако победи Антъни Джошуа. И също както и при Баце, слабоумните медии направиха от това супер новина и го нарекоха "огромен благотворителен жест".
Пулев обаче има нищожен шанс да победи Джошуа и това са прогнозите и на боксови наблюдатели, и на букмейкъри. Съответно - той обещава нещо, което няма да се случи, освен по някаква невъобразима случайност.
В същото време, изтече информация, че Пулев ще прибере 3 милиона долара сигурни, независимо от изхода от мача. Общият награден фонд е 10 милиона долара. За тия 3 милиона, Кубрат не казва, че ще ги дарява, ако не спечели мача. А те са сигурни пари! Т.е. ако иска да помага на сираците и на бедните, може да дари половината от тях, без да поставя това в зависимост от несигурни събития.
Кубрат знае, че ще загуби мача, и единственото, което може да направи, е да надуе пропаганден балон преди него с благотворителни обещания. Които няма да му се налага да изпълнява. Точно както прави Бойко Борисов.
А ако хипотетично стане някакво чудо, някой случаен удар, някакъв невъобразим късмет, тогава обещанието отново може да бъде изпълнено по странния начин на преточване на пари през фондации, схеми и от единия джоб в другия. Пулев не е казал на кого точно ще дава парите, а само на какви каузи. Мнозина такива щедри дарители, после си направиха свои фондации, или прекараха парите през приятели. До сираците стигнаха трохи...
Но безумната слава за щедрия дарител на несъществуващи пари, е факт. Реклама и маркетинг без пари. Ако можеше с приказки и маркетинг някак да бие Джошуа... Ех, мечти... :)

Източник: Фейсбук
Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...