Adsense-top

300 бона за 12 минути видеоклипове...

Фирма, основана 2 дни преди търга и държана от адвоката на Иван и Андрей - Милан Зарев, ще прави клипове за 260 000 лв. за европредседателството. С ДДС сумата ще надмине 300 бона. Информацията за е от ресорното министерство и става дума за 4 клипа по 3 минути. Кабинетът дава на фирмата, с художествен двигател известният сценарист на Иван и Андрей - Мирон, дава да правят и 18 аудиореклами според поръчката, съобщава "Слава".

Качеството изисквало да се правят отделно, въпреки че обикновено нещата се правят заедно и един и същи звук върши работа и за видео, и за аудио, казват спецовете. Това не е първата поръчка на двамата "опосуми" за държавни дейности и те вече имат опит в подобни поръчки за министерство на туризма, напомня изданието. Междувременно все още няма изпълнител за поръчката за сайт за председателството. Поради ниската цена от 70 000 лв. няма особен интерес, твърди Лилето Павлова. Но реално за 3 пъти по-малко се прави сайт на корпорация от типа на МТел или Теленор. Т.е. "липса на кандидат" вероятно означава липса на герберски кандидат.

Дружественият договор между едноличната фирма на Димитър Гочев „Гох продъкшънс“ и физическото лице Милан Зарев е сключен на 1 септември. Вписването й е станало на 11 дни по-късно (вчера), а днес Министерството за българското председателство на ЕС тържествено го обяви за победители в обществената поръчка. Изключително динамичните събития около „Ди индъстри“ недвусмислено показват, че Гочев и Зарев са създали фирмата именно за да получат 243-те бона от Лиляна Павлова.

Иначе от ведомството бодро рапортуват, че „Ди индъстри“ ще „създаде анимирано лого и разработка на визуална идентичност; четири триминутни видеа на различни теми, а към всяко едно от тях и по пет 30-секундни клипа; 18 аудиоклипа на български и английски език с продължителност по 30 секунди; 15 видео- и анимирани интернет банери. В поръчката е предвидено изпълнителят да създаде и оригинална музика за нуждите на Българското председателство. Режисьор на видеоклиповете ще бъде Димитър Гочев. Ръководител на екипа е Божидар Велинов, а автор и сценарист е Мирон Крумов“.

Източник: ПИК, с редакции...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...