Adsense-top

Тотален погром в СМГ, разгонват учители 3 дни, преди 15 септември... неолиберална ликвидация в ход...

Най-желаното тази година училище в България ще бъде разгромено очевидно за броени дни. Започнало е поголовно уволняване на учители, буквално дни преди началото на учебната година. Обяснения няма, а достъпът до новата директорка е невъзможен.
Припомняме, войната в СМГ започна, след като старият директор напълно законно уволни учителка, гласувала срещу интересите на гимназията в администрирането на математически конкурс. После герберите, начело с шефката на инспектората Ваня Кастрева (същата дето смени Паисий с Робинзон), организираха протести на 5-6 родители. В резултат - директорът бе уволнен (все още е спорна законността на тази заповед) и в конкурс продължил по-малко от 2 часа, бе намерена нова директорка. Тя започна сеч в гимназията.
И всичко това се  случва в най-желаното училище, в което приемат с най-висок бал, и което печели всякакви конкурси. Очевидно цел на Кастрева, която се очертава като неолиберален ликвидатор в образованието, е да разруши и малкото останали острови на елитно обучение. После ще ставаме само за келнери и камериерки.

Г.Н.

Повече за историята можете да прочетете в статията на колегите от ОфНюз:
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...