Adsense-top

Завой на 180°: Психо-десните минаха в лагера на Бойко, часове след като ги наритаха от протеста на 11-ти...

Христо Иванов е неформалният лидер на егалитарната градска десница,
позната днес шеговито и като "психо-десни".
Димитрин Вичев е най-популярният му приятел във Фейсбук
Невъобразим, но вероятно съвсем нормален за българската реалност, обрат се случи само в рамките на няколко часа в днешната неделя. Спряганият до вчера като едва ли не втори съорганизатор на протеста на 11 септември Димитрин Вичев, пусна гневен пост срещу самия протест. Това стана часове, след като организаторите ясно съобщиха на страницата си, че нямат нищо общо с него, нито с психо-десните, нито с Протестна мрежа. И че той няма нищо общо с протеста.
Малко след това Вичев избълва следното съобщение, което пускаме без редакция. Какъв невероятен обрат. Бойко от враг стана по същество - приятел... На думи още е враг, но е факт, че психо-десните на практика го бранят... Това само показва, че хипотетичното им участие в протеста, е било просто опит на Бойко да вкара "троянски кон" в него... Куул нали... Обичам демокрацията... :)

Съобщението на Вичев:

"НЕ УЧАСТВАЙТЕ В ПРОТЕСТИ ИНИЦИИРАНИ ОТ АНОНИМНИ ФЕЙСБУК СТРАНИЦИ !
Отново партийни и задкулисни кръгове тестват обществената реактивност. Използват общото недоволство от ситуацията в България за да изкарат хората на улицата. Стихийно. Без организатори от регистрирани граждански сдружения или партии. Без имена, без сценарий и план на събитието.
Това се прави с една цел. Да се види колко хора могат да се изкарат на улицата. Разчитат на ефекта на "снежната топка". Хората да се подканват един друг да отидат и така да стават повече и повече. И после всяка седмица и всеки ден.
Точно такъв е т.н. "Протест" на 11 септември. Той няма организатор. Има само инициатори. Това са анонимните администратори на фейсбук страницата "Национален протест срещу безобразията в България". Тази страница бе изключително активна по време на февруарските и мартенските протести през 2013 г. Няма лица, няма имена. Посланията са приповдигнато "революционни". Лозунгите са като за "народа". Исканията са наивни, неиздържани. Цели се хаос. Защото са анархокомунисти. Тези хора не могат да контролират протеста. Защото тях ги няма. Просто си играят. Но ако действително излязат много хора, то има готови задкулисни групи, които ще овладеят протеста и ще го насочат в желаната от тях посока. Така както през зимата на 2013 г. направиха проруските кръгове в България, БСП, ДПС и всякакви други.
За да организираш протест, и изобщо съпротива, се иска ДА МОЖЕШ ДА ПОЕМЕШ ОТГОВОРНОСТ. Това означава, че тези анонимници използват хората и недоволството им за скрити задкулисни цели.
Да, това правителство и този парламент са вредни. Да, трябва дълбока промяна. Но не могат да я направят политически неграмотни хора, които искали "пряка демокрация", "суспендиране на конституцията" и всякакви глупости, които неграмотно са написали в своето възвание.
Това са симпатизантите на Слави Трифонов, на разни русофилски организации, на левичарски групи, на футболни ултраси и обикновени лумпени.
И за да подсилят ефекта са пуснали фалшивата новина, че Борисов е казал, че ще подаде оставка ако се съберат 300 човека. Идеята е да се провокират хората, само за да си подаде оставката Борисов, да отидат много повече от 300 човека. Този номер Борисов го направи на президентските избори, когато накара, на практика, стотици хиляди хора да гласуват за Румен Радев, само и само Борисов да си подаде оставката. А това беше планирано. Борисов си го призна. Каза, че ако е искал е щял да спечели президентските избори за ГЕРБ. Това бе планът на руския генерал Решетников. Президентът на БСП и Русия, премиерското място на Борисов и пак на Русия.
Не се подлъгвайте. Не участвайте в такива експерименти. Ще излезем на протести, когато те са добре подготвени и организирани от легитимни субекти.
Защото не само трябва да махнем престъпниците от властта, но и държавата после трябва да се управлява по европейски, демократичен начин от професионално подготвени почтени и отговорни хора."

За желаещите все пак да участват, протестът е на 11 септември от 17 ч. пред Народното събрание...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...