Adsense-top

Уплашиха се: Бойко жертва министри, за да се спаси от протеста на 11-ти...

Само 2 дни след като въпросът за протеста на 11 септември буквално превзе Фейсбук, и се появи първи признак на страх у управляващите. Опитват се да се спасят по изтъркания начин на класическа политическа криза - жертва на министерски глави. Този път обаче бунтът изглежда по-мащабен и клати цялата система. Така че едва ли пускането на кръв ще спаси положението.

Ето я 1:1 новината за рокадите във властта. Източник е сайтът "19 минути":

"Промени в правителството! Министри ще изгубят креслата си! За това алармират висши администратори във властта. Досега няма официални сигнали от премиера. Противоречията в кабинета личат през последните 8 дни и публично. Само 1 от 4 вицепремиери не беше поканен за срещата с Макрон и това е Валери Симеонов, който в отговор поиска разваляне на приватизацията на БМФ от близкия до министър-председателя олигарх Кирил Домусчиев. Нещо повече, другият вицепремиер от патриотите Красимир Каракачанов предизвика ГЕРБ като поиска и военните, на които е министър, да получат заплати като учителските, които предстои да се увеличат. Слуховете в София са за опит на Борисов да се отърве от патриотите, към които се води и министерството на икономиката. Според отлично осведомени източници, от Вашингтон, откъдето са поискали премиерът категорично да се откаже от връзки с ДПС, но той оневини Доган за Цанков камък и даде 20,8 млн.лв. подарък на общините, управлявани от тази партия, е поискано съдействие или направо посредничество социалистите да подкрепят правителството, което няма как да стане на този етап и без предсрочни избори. Смята се, че протестът на 11 септември, който се подготвя, може да послужи на управляващите като повод, като катализатор за процесите, твърдят наблюдатели. С бума на престъпността, спрените де факто еврофондове, липсата на чужди инвестиции - спадът им спрямо миналата година е 50%, а през 2016 г. беше 60% спрямо рекордно ниската 2015 г. е очевидно преддверието на политическа криза. Близостта с Ердоган, който е все по-недолюбван от Брюксел и Берлин, пък ни лишава от международна подкрепа, добавят анализаторите.  Което е видимо по обидното ниското усвояване на еврофондове и секналите инвестиции. Както и по неуспеха за постигане на резултат от посещението на Макрон, от което се очакваха по думите на самия Борисов в наверечието на френската визита инвестиции във военното ни производство, каквито той подписа със съседна Румъния ден по-рано. Промени в правителството със сигурност няма да успокоят нещата, а ще налеят масло в огъня, защото ще се приемат като официално признание, че нещата не вървят, твърдят специалистите по комуникации."

Г.Н.

5 коментара:

 1. Проучвал съм и съм писал за историята на Трибуналното Правосъдие в Европа, когато са действали с бесилото и гилотината и съм категоричен, че в сравнение с онези престъпници, престъпленията на които са НАЦИОНАЛНИ, днешните са ГЛОБАЛНИ ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ И ТРАНСНАЦИОНАЛНИ ПРЕСТЪПНИ ЧУДОВИЩА, на които би им било твърде малко да бъдат публично обесени или гилотинирани, и че СПРАВЕДЛИВОСТТА би изисквала днешните престъпници да бъдат публично живи драни.
  Категоричен съм, че ако у нас това е възможно ще трябва да се започне от (с) Бойко Борисов и Сотир Цацаров

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. това изблици на деменция ли са или обикновена глупава шега? Дали хората, които ви четат са толкова невежи, че да ви повярват?

   Изтриване
  2. Великият юрист, самопровъзгласил се професор, не разбира ли на какъв сайт пише?

   Изтриване

Кажете си мнението...