Adsense-top

Путин подкрепи протеста на 11-ти, Захарова обяви, че са за "гражданското общество"...

Протестът за смяна на системата в София на 11 септември получи най-сериозната външнополитическа подкрепа до момента. Това стана, след като Мария Захарова - говорител на руското външно министерство заяви, че Русия подкрепя всеки протест на гражданското общество, срещу власт, загубила общественото доверие.
"Ние сме демократична държава, за нас властта винаги е произтичала от народа. Когато едно правителство губи обществена поддръжка, ние винаги ще подкрепяме народ, който се вдигне на протест" - бяха точните думи на Захарова. Изказването стана на брифинг, свързан с окупацията на руски консулства в САЩ от ФБР, но журналисти попитаха и по други въпроси, вкл. събитията в България.
Тъй като във външната политика на Русия почти нищо не се случва, без да е съгласувано с президента, то очевидно протестът в София получи подкрепата на най-популярния световен лидер в момента. Специално за България, това е много важно, защото поне 80% от народа са русофили, а властта, считана за продажна и корумпирана, е единствената която крепи атлантическата ориентация. В България няма по-позорно нещо от това да си "соросоид" или да получаваш грант от "Америка за България". На скорошните чествания на битките на вр."Шипка" бе развято знамето на Донецката народна република, и бе аплодирано от множеството от близо 100 хиляди души. Присъстващите представители на властта страхливо си мълчаха, и направиха крехки критични изявления едва дни след това.
За всеки, който иска да подкрепи изгонването на Бойко Борисов и мафиотското управление, припомняме, че протестът е на 11 септември от 17 ч. на пл."Народно събрание".

Г.Н.

2 коментара:

  1. Целият свят знае,че Б. Борисов е мафиот и корумпиран---факт са много статии в различни държави за него.Той проваля и всяка изгодна за България сделка! Аз не знам защо още има хора,които го подкрепят?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ... Тия от Гъдел нюз се спукаха да гъделичкат с неновини....

      Изтриване

Кажете си мнението...