Adsense-top

Протестът на 11 септември е помислил и за бранша на такситата

Относно протеста на 11.09.2017г и какви промени ще настъпят по браншове след успеха му.
Тъй като много шофьори на таксита се свързват с нас и питат помислено ли е и за техният бранш – ще започнем с тях.
Стъпка първа ще е премахването на лицензионите режими. Стъпка втора ще е обединение на всички желаещи таксиметрови компания и частни таксиметрови шофори в професионален бранш на таксита, също така гарантираме, че ще бъдат договорени условия за този професионален бранш на таксита с всички вносители на автомобили в България, ако в съюза членуват 50 000 автомобила, да се ползват отстъпки за всеки един член при закупуването на автомобил, все едно че ще купува 50 000 автомобила. Или по друг начин казано, всеки един ще може да ползва отстъпки все едно че плаща за 50 000 автомобила.
Администрацията, ДАИ, съда и общините ще бъдат длъжни към проблемите на Професионалния бранш на такситата да се отнасят с решение не по – късно от седем дневен срок и отговора и решението на проблема ще бъде качван прозрачно в електронен вид в електронните медии.
Също така, няма да има разделение на фирмите за стоянки на летища например, но бранша сам ще носи отговорността да предава нелоялните си колеги на органите на реда.
Помислили сме и за облекчения при закупуването на горива и др. нужни за дейността консумативи.
Ще има и изисквания естествено какви хора ще могат да бъдат таксиметрови шофьори и те няма да са само шофьорска книжка, а неща като психическа издръжливост и ползваването поне на още един чужд език в говорима форма.( но това ще са неща, които бранша трябва да обсъдят).
Лицензионите режими ще бъдат премахнати, като таксата за упражняване на дейността ще бъде заплащана на всяка община лично по ел.път или на каса и ще е не по – голяма от 1% от стойността на оборота на на всеки автомобил, на който фискалният апарат и в момента е свързан с НАП.
Мислим, че така е най – справедливо всеки да плаща на база приход, а не на база, защото искал да прави това.

От Организаторите на Протеста

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...