Adsense-top

Асандж: Българи, излезте на 11-ти, успехът ви може да подпали цяла Европа...

Най-известният политически дисидент в света - затвореният в посолството на Еквадор, Джулиан Асандж (основател на WikiLeaks), изпрати писмо до един от организаторите на протеста за смяна на системата на 11-ти септември. Поместваме писмото без редакции, само преведено:

"Скъпи български приятели,

Борбата за свобода от глобалната олигархична тирания стигна до вашата страна. Подкрепете я. Група интелигентни и будни ваши съграждани са организирали протест с вълнуващата цел за пълна смяна на системата и отхвърляне на статуквото. Т.е. това е един от многобройните протести, които в момента избухват спонтанно по света, в опит на потиснатите и непривилегировани граждани, да отхвърлят терора на глобалните корпорации и контролираните от тях правителства. България заслужава адмирации, че прави това, че има смелостта да го направи.
Аз винаги съм подкрепял тези протести. Всъщност, собствената ми свобода зависи от това един ден те да успеят. От това да отхвърлим корумпираните елити, и мулти-милиардерите, които са превърнали света в свой роб. Аз не знам дали вашият протест ще успее. Но знам, че един ден някой протест ще успее, и ще запали огъня на глобалната промяна. Може това да сте вие. Не се мислете за малки. Пожарът ще избухне от малък пламък.
Нали знаете колко спартанци са спрели персите при Термопилите. Триста. Знаете ли колко парижани са превзели Бастилията? Не повече от четиристотин. Нали знаете за Махатма Ганди, който дори без един човек войска победи най-могъщата империя на света. Силата не е в бройката. Силата е в идеалите. Малкият народ може да промени света, а големият да стои и позорно да гледа отстрани.
Бъдете на протеста. Той може да запали цяла Европа. Не сте единственият народ, който се бунтува. Не сте сами. Успехът ви ще увлече други. Важното е да бъдете смели и да вярвате...

Аз съм един от Вас, и макар от далечната си клетка, ще бъда с Вас...

Джулиан Асандж,
Посолство на Р Еквадор, Лондон
01.09.2017"

Припомняме, че протестът е на 11.09 от 17 ч. пред Народното събрание.

Г.Н.

28 коментара:

 1. Съмнявам се, че точно тези, които са най-зле ще си вдигнат задника за да отидат на протест. Робски народ, силен само на приказки и изцепки в интернет.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. за съжаление е така...а ти ще отидеш ли?

   Изтриване
  2. Много добре му отговори SOCCERWIN.Които са от София трябва да отидат.След техния пример и останалите градове могат да ги последват.

   Изтриване
  3. Аз ще бъда на първа линия

   Изтриване
 2. ЗАЩО ДА ПАЛИМ ЕВРОПА - НЕ МОЖЕ ЛИ ИЗРАЕЛ ??

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. tryaa da izgorim evreite v evropa posle i v izrael

   Изтриване
  2. Мохамеде,защо се криеш с това измислено имеИвайло?защо трябва да криеш ,че си арабин -бежанец в България?Един Българин не би преписвал глупостите на ислямска държава.

   Изтриване
  3. Многи хубаво го каза ! Навсякъде има мишки , които ги интересуват техните ислямистки и расистки от каменната ера интереси !

   Изтриване
  4. Израел? Страната на Христос???

   Изтриване
  5. ГОСПОД БОГ НЕ Е ИЗРАЕЛЕЦ, А ЙЕЛУСАЛИМ Е УБЕЖИЩЕ НА КРЪВЯСАЛА МАФИОТСКА ШАЙКА ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ, КРИЕЙКИ СЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ЗАД БОГА.....

   Изтриване
 3. Ще дойдем и ние,пенсионерите от Русе,с бастуни,сопи и патерици!

  ОтговорИзтриване
 4. Хаха, Наско ти съвсем изперка, бе човек. Писмо от Анандж до "интилигентни и будни" организатори... Хаха... Успех! Ще бъда на протеста да ти се радвам!

  ОтговорИзтриване
 5. Не видях нищо конкретно, което да иска този протест.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ето ги исканията...
   Изявление на Екипа зад Страницата:
   “Национален Протест срещу Безобразията в България!“
   *****
   Българи и Българки, независимо къде сте по света, във връзка с последните събития в Страната и мълчанието от страна на Управляващи и политици – Ние екипите зад Страницата, избрахме датата 11.09.2017 година за общ Национален Протест пред Парламента.
   Предвид обстоятелствата, че управляващи и политици забравиха удобно, че 3.5 милиона Българи гласуваха на Референдум на който Партийната Субсидия по техни думи, вече трябваше да е един лев.
   Протеста ще е свързан и с това! Предвид обстоятелството, че всеки ден има цигански набези над българи и вече десет години слушаме – Ще се справим! Но всичко става още по зле, Протеста ще е и за това!
   Предвид новата цена на тока, газа и водата, които всяка година се увеличават – въпреки обещанията, това е за последен път! Протеста ще е и за това!
   Предвид, че Излъгаха Пенсионерите, че пенсиите ще бъдат увеличени на 300 лева за всички! Протеста ще е за това!
   Предвид, че Върнаха постановление 208! Протеста ще е за това!
   Предвид, че политиката на Правителството е да унищожим всичко Българско и Родно! Справка закон за концесиите! Закон за Пенсионните фондове! Закон за Продажба на българска земеделска земя! Протеста ще и за това!
   Предвид, че Телевизиите Манипулират общественото мнение! Протеста ще е и за това!
   Предвид, че Парите от Европа отидоха в определени хора и кръгове! Протеста ще е за това!
   И не на последно място ПРОТЕСТА ще е, защото Тези Партии в Парламента не Заслужават Доверие и трябва да подадат Незабавно Оставка!
   Предлагаме да се избере:
   Служебно Правителство обсъдено на широка кръгла маса с хората! Което да бъде Избрано с вота на хората! Парламента в следващите две години да не съществува! Да бъдат избрани хора, които наистина ще работят за България и Българите в следващите, две години под прякото наблюдение на Президента, без естествено и той да налага свои или на съветниците си решения!
   Знаем, че Предложението е Крайно и Непопулярно, но е Време да върнем Републиката на Хората и те да Решат Съдбата си!
   Стига Партийни Клики и Кръгове са се Упражнявали над Живота и Бъдещето ни!
   От екипа зад страницата!
   p.s. Готови сме да посочим и хората за които да се гласува, както и да приемем още предложения на адрес protestbulgari@abv.bg и за всеки пост имаме минимум по две кандидатури на Истински Българи, които милеят само и Единствено за България и българите!
   Да не чакаме на великите сили! Да бъдем велики хора!
   Тук и сега 11.09.2017 – 17:00 часа пред Парламента!

   Изтриване
  2. Хайде да ни осветлиш тогава,кои ще дойдат на мястото на сегашните?М?ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ ГЛАДНИЦИ ОТ ТИЯ!!!

   Изтриване
  3. Абе конкретика😃Важното е да викат там😁

   Изтриване
  4. СЛЕПЕЦ, ЗА ИЗРИНВАНЕТО НА ГЕРБЕРАСИТЕ ЗАВИНАГИ ОТ ВЛАСТА ИДЕ РЕЧ..... ТИ НА КОЙ СВЕТ СИ...???

   Изтриване
 6. Нищо конкретно?
  Чудесен коментар!

  ОтговорИзтриване
 7. В нашата родина всички конкретни неща са наопаки, така че който има стремеж към НОРМАЛНОТО СЪЗНАТЕЛНО ЖИВЕЕНЕ КАТО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН... макар и да няма как да "си вдигне задника"поради чисто физически определено ЛИЧНИ И здравословни причини, по-добре да подкрепи по какъвто начин МОЖЕ НЕЩО СМИСЛЕНО И ТОЛКОВА ВАЖНО!

  ОтговорИзтриване
 8. до Румен Динчев и компания:

  Чувствам,че имате гениална идея!
  Моля, споделете я!

  ОтговорИзтриване
 9. Нужно е само да се съберем нищо друго. Имам странното усещане че ще има пак платени провокативни личности...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Аз пък мисля, че малко хора ще излязат на протест и имам усещането, че народът е заспал дълбоко. Борисов е сигурен, че няма да има дори 300 протестиращи. Ще излезе прав.

   Изтриване
  2. Ялов протест с ялови искания. Пак ще сменяме едните с други? та даже и имали кой да посочат да се гласува хахаха... поредната цветна революция заформя Сорос, но наще ушанки са повече от протестиращите, а с мирни протести Н на брой резултата е 0.
   Като София вземе да гори ще изляза и аз! Ходете си свирете на рояла и танцувайте....кервана си върви,кучето си лае.

   Изтриване
 10. Протест целящ идване на власт на нови олигарси !!!
  Защо да се събаря това правителство когато се подобрява постепенно и външната ни и вътрешната ни политика ???
  България става все по-привлекателна страна за чуждестранни инвестиции.
  Расте постоянно авторитетът на България !!!
  Правителството се допитва до народа про важните проблеми .

  ОтговорИзтриване
 11. Ей, смешници! Да се махате от тука с този смешен сайт и с фалшивите ви новини!!! ЛЪЖЦИ!

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...