Adsense-top

ГЕРБ: 1% усвоени еврофондове, 94% одобрени молби на бежанци

Култови статистики излязоха тия дни, с които може съвсем накратко да се представи катастрофата, наречена "Бойко Борисов" и ГЕРБ. Оказа се, че за 2017 г. до момента, държавата ни е усвоила под 1% от полагащите и се еврофондове. Останалите се връщат в ЕК, и тя ги преразпределя за други нужди. Със сигурност това дарение си струва сериозно потупване по рамото за добрия наш приятел Бойко.
Още по-голямо потупване обаче следва да получи за политиката му към мигранти и бежанци. Оказва се, че 94% от подадените молби за оставане са... одобрени. При това е всеизвестно, че над 90% от бежанците не са от Сирия, а са от други места, които изобщо нямат право да идват тук. Но 94% одобрение превръщат България в най-желаната бежанска дестинация в ЕС.
Всичко това се случва на фона на грандиозен скандал между Източна Европа и ЕС, който ескалира до решение на Европейския съд, което задължава Полша, Чехия и Унгария да приемат тарамбуките. А те отказват да го изпълнят, с което фактически вкарват съюза в конституционна криза.
На този фон Бойко наистина излиза пръв и истински европеец - оставя пари, с които съюзът да си решава проблемите, и каквото може по бежанците, приема...
Куул, а...
Припомняме, че на 11 септември от 17 ч. пред Парламента има протест, на който можете да изразите своето мнение по такива случки от епохата на ГЕРБ...

Г.Н.

1 коментар:

Кажете си мнението...