Adsense-top

Двама от биячите в Асеновград остават окончателно в ареста

Двама от биячите в Асеновград остават окончателно в ареста

Окръжният съд в Пловдив реши да остави в ареста за окончателно двама от мъжете, обвинени за сблъсъците между българи и роми пред болницата в Асеновград.
Според съда съществува реален риск Костадин Мечев и Исмет Лютфи да се укрият или да извършат друго престъпление, поради което двамата остават в ареста.
Според адвокатите на Перата, операторът е провокирал насилието към себе си
Припомняме, вчера, 1 август, Окръжният съд в Пловдив реши да остави в ареста и Петър Низамов - Перата. Низамов искаше да замени ареста с домашен арест, с мотив да се грижи за семейството си.
Срещу него са повдигнати обвинения за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Той удари оператор по време на протест в Асеновград. Магистратите прецениха, че ако той бъде пуснат на свобода, има опасност да извърши ново престъпление.
Припомняме и че на 30 юли в Асеновград протестите бяха възобновени. Предишните протести в града продължиха седмици, след което бяха временно прекратени.
Ще завършат на площада пред сградата на общината
Поводът за общото недоволство беше нападението от 26 юни, понеделник, когато цигани нападнаха първо момичета, които тренират кану-каяк в езерото "40-те извора", а след това инцидентът прерасна в масово сбиване. Събитията предизвикаха бурни реакции в града - хиляди местни жители и хора от другите градове се събраха в знак на протест, искайки справедливост за нападателите от ромски произход.

Източник: News.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...