Adsense-top

Валерия Велева: Министрите да управляват, а не да козирват като пудели на Брюксел

Резултат с изображение за изображение велева

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на околната среда и водите Нено Димов да спре изпълнението на заповедта, с която се забраняват всякакви дейности в териториите в района на Балчик, Каварна и Шабла, попадащи в „Натура 2000“.
 Само няколко часа преди това нареждане на премиера същият министър Нено Димов беше в студиото на Нова тв, слушаше воплите на хората там и невъзмутимо обясняваше: „Ясно ми е защо хората протестират, но и друго беше ясно. Това беше заложена бомба от Тройната коалиция, която избухна сега.“ Толкоз! Уми си ръцете с предишните – с БСП, с царя и с международното положение! За по-лесно. Но те са предишни, а ти си днес на този пост, за да решаваш днес проблемите.
 И нито дума не отрони Димов за притесненията на хората, че остават без поминък, нито намек, че е възможно да се намери решение, което да удовлетвори не чиновниците от Брюксел, а българските граждани, от чиито данъци идва заплатата му.
 В пълна безпомощност министърът изломоти, че бил принуден да избира – или да издаде „кървавата”заповед и после да се опита да минимизира щетите или да ощети българите с милиони санкции, наложени от Брюксел. Попитан дали все пак ще отнеми скандалната заповед, Нено Димов заяви: „Ако отменя заповедта, ще започнем да плащаме санкции на ЕС, докато някой пак не я въведе“. Настина безпомощност!
 Е, Борисов отмени заповедта на министъра! Питаме се обаче, Димов защо е на този пост? Той глава не носи ли, че да вземе адекватно решение! И защо трябва за всичко в държавата да чакаме санкцията на Борисов?
Тези министри, които имат цялата власт и ресурси, пудели ли са или отговорни фактори? Не виждат ли, че хората са готови с кръв да бранят правата си? Нямат ли сърце? Нямат ли мозък да разберат, че беднотията е ударила 2/3 от българите и хората се борят за хляба си, докате те козируват на брюкселските еврочиновници.
 Гневна съм! Защото преди да стане министър, Нено Димов бе уважаван политически анализатор. Но седне ли човек в мерцедеса – сякаш чавка му изпива акъла.
 От високомерието на служебното си положение министър Димов обясни в тв студиото, че в понеделник, видите ли, щял да срещне с представители на протестиращите.
 Защо чак в понеделник? Защото днес и утре са почивни дни! Защото няма сетивата да се качи веднага на този мерцедес и да отиде там, при протестиращите, да разговаря с тях очи в очи, да отнеме от напрежението им, те да видят, че има държава, кояте се грижи за техния интерес. Не! Министърът е чиновник, ако не го сръчка премиерът.
 Е, Борисов го сръчка и му нареди – веднага да се срещне с протестиращите. Впрочем, след разговор с премиера те освободиха пътя Българево – Калиакра. Премиерът, а не министър Димов, е поел ангажимент за среща с кметовете на Общините Каварна, Балчик и Шабла по повод на интегрирания план за управление на защитена зона „Комплекс Калиакра“. Премиерът, а не министър Димов, е разговарял и с Виктор Лучиянов от Гражданската инициатива „Да спасим Добруджа“. 
 Само че така държава не се упрвлява!
 И още нещо - не може да ставаш министър, заради раболепието си към Борисов!
Нищо лично!
Но Нено Димов, освен че хвалеше Борисов в анализите си, с нищо друго не може да се похвали, за да заслужи с министерско кресло "отплатата" на ГЕРБ. 
Историята сочи, че такава бомба винаги гръмва! 
А кой ще поеме отговорността?
За безхаберието?
За некомпетентността?
За напрежението на жителите там?
За това, че все ни управляват "нечии" хора, а не хора компетентни?

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...