Adsense-top

Президентът Радев Изригна: ГЕРБ разграбиха и продадоха България!Преди 3 дни във Варна президентът Румен Радев заяви в прав текст, че антикорупционният закон, изготвен от „великата юристка“ Цецка Цачева е „механичен сбор от нискоефективни мерки, които изобщо няма да решат проблемите с корупционния модел, по който се управлява България.“

„За да се борим ефективно с корупцията, ни трябва нов, единен, независим орган, който да затвори цикъла- информация, сигнал, разследване, обвинение, категоричен бе президентът.

Има и още едно много важно условие за успешната борба с корупцията по високите етажи на властта. И то е новата Дирекция „Антикорупция“ да излезе извън изпълнителната власт. Ако не изпълним това условие, все едно, че нищо не сме направили“, с военна твърдост заяви Румен Радев.

Президентът подчерта още, че слуховете за някаква предварителна уговорка между него и премиера Борисов във връзка с приемането на проектозакона за борба с корупцията, са пълна измислица.

Това абсолютно дистанциране на Румен Радев от ГЕРБ и гербаджийското недоносче, наречено с гръмкото наименование „Антикорупционен проектозакон“, ни казва няколко неща:

Първо: С тези си думи всъщност президентът заявява, че Борисов и ГЕРБ са въвели тежко-корупционен модел на управление в България. Според думите на Радев от 2009 г. насам правителството на ГЕРБ не върши нищо за възстановяване на икономиката. А прави точно обратното: Всичко се разпродава. А това създава корупционна среда.

Например, дори според европейските директиви било задължително в селското стопанство държавата ни  да осигури безвъзмездно земя и машини на стотиците хиляди дребни собственици, които да станат фермери или да се сдружат в кооперативи и заедно да произвеждат. Кооперативите, фермерите и държавата е трябвало да планират ежегодното засаждане на обработваемите площи, така че и за износ, и в страната ни да има пресни български плодове, зеленчуци, месо, мляко и други продукти от първа необходимост.

Иначе защо имаме министерство на земеделието и с какво се занимава то, ако не координира работата на отделните кооперации и фермери? България е земеделска страна и ако за изминалите почти 10 години управление на ГЕРБ,  не сме си оправили земеделието, тогава какво сме правили? Детски площадки, градинки и пейки?

Вместо да организира модерно българско земеделие, обаче, ГЕРБ позволи огромната част от земеделската земя да бъде изкупена от няколко едри собственици, които не произвеждат нищо друго освен пшеница и царевица. В покупко-продажбата бяха допуснати и няколко чуждестранни фонда. Това е огромна грешка, твърди президентът, защото именно тези решения оставиха без работа стотици хиляди българи и ги принудиха да търсят препитание в чужбина.

Резонен е въпросът, отбелязва президентът, щом трите правителства на Борисов твърдят, че всички проблеми са наследени от предишните управления, защо през почти десетгодишния си престой на върха на държавата, ГЕРБ не са започнали поне да решават тези натрупани проблеми?

Второто нещо, което подчертава президентът е, че Борисов и ГЕРБ не само изобщо не са започнали да решават жизненоважните за страната ни проблеми, но и сега предлагат антикорупционен закон, който позволява да се краде до определен лимит. Защото според закона на Цецка Цачева ако си придобил, неясно как, например 150 000 лева, ти не подлежиш на проверка. Ако фирма е взела отнякъде 1 милион лева, тя също не подлежи на антикорупционна проверка.

Ето това, според президентът ни, е корупционен модел на управление, който на всичкото отгоре се закрепва и чрез закон. И ГЕРБ предлагат на президента да узакони такова абсолютно недопустимо деяние.

Но има и още по-страшни неща. Явно не стига, че ГЕРБ не са решавани никакви проблеми и сега предлагат закон, който да узакони корупцията… Нахалството на Борисов и неговата партийка стига дотам, че предлагат новата Дирекция „Антикорупция“ да е под шапката на изпълнителната власт. Ами че нали тъкмо в изпълнителната власт стават най-големите далавери? Нали тъкмо затова се говори за корупция по високите върхове на властта?

Ето това представляват и Борисов, и ГЕРБ, и тяхното управление: Една безкрайна върволица от свински решения, които меко казано са криминогенни. И трите правителства на Борисов никога не са работили в посока- ограничаване на аферите и далаверите. Напротив: Единственото им усилие е било как на организирания от самите тях криминален хаос да бъда придадена някаква макар и мижава, но все пак законова форма.

Корупция, облечена във власт. Това е управлението на Борисов и ГЕРБ. Това ни каза Румен Радев!

Иво Македонски,
Skandalno.net

3 коментара:

 1. Частично е прав президентът. България най-напред я разграби БКП, после БСП, ДПС, СДС, НДСВ и я довършва ГЕРБ. Първите най-много се облажиха. Ако се търси обективност, то трябва памфлетната пламенност да не се насочва само към един грабител.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Напълно сте прав,трябва да се създада народен съд който да извади далаверите на всички досега разграбили българия и довели я донивото на демогравски и икономически срив!

   Изтриване
 2. И всичките са създадени от БКП -----БСП, ДПС, СДС, НДСВ и ГЕРБ -над 300 други партийчета

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...