Adsense-top

Докъде я докарахме! Влади Въргала коментира връщат ли се времената на мутрите! А те изобщо дали са си тръгвали?


Връщат ли се мутренските времена в България?
Това се осмелиха да попитат от БНТ, след като ситуацията стана такава, че на всеки ъгъл започна да се търкаля по един труп, а в София по няколко на ден.
Журналистите дълго си криха главите в пясъка, разглеждаха всеки случай като отделен, правеха се на слепи и глухи за поредното убийство или самоубийство, масовите мелета ги представяха като битка на разгорещили се почиващи, попрекалили с алкохола и не виждаха, че така са се разгорещили, че вадят ножове, сигурно да си веят с тях за прохлада.
Водещи размахваха пръст и се възмущаваха от поредната проява на насилие, а боевете на шофьори по пътищата даже спряха да ги отразяват, защото станаха нещо нормално. Сега обаче ножът опря до кокал и престъпленията станаха толкова много, че се наложи въпросът да се постави деликатно и бяха поканени да го коментират  Тихомир Безлов в сутрешния блок от Центъра за изследване на демокрацията и актьора Влади Въргала. Втория може би заради прякора си.
Безелов все пак призна, че у нас има два пъти повече убийства в сравнение с Чехия, Австрия и Швейцария. Че агресията избуява и е ненаказана. Така и не стана ясно как бяха наказани учениците, посегнали на учители, биткаджиите по пътя, малтретиращите малолетни и други бабаити.
Въргала пък заяви, че човешкото достойнство е сведено до дъното, а агресията идвала от незачитането на достойнството на човека. И даже в момента да си агресивен е мода.
Каква мода, какви пет лева?
Отново темата беше заметена под черджето и излезе, че българинът просто си е агресивен. Като му падне пердето, бие, налита с ножове, убива, размазва нечия физиономия само защото не му е харесала и става все по-нагъл, защото…така е модерно.
Преди две седмици на мода беше агресията на циганите, сега на българите. Истината е, че всички се млатят здраво, защото се чувстват безнаказани. И наистина са.
Странните биячи в София се появиха веднага след едни събития в държавата, които също нямаше как да се раздухат в новините.
Тук не ви ли светва червената лампичка?
Нотариуска седи на пейка, появяват се някакви мърльовци забиват по няколко крошета в лицето й и изчезват. Като по поръчка девойка от ГЕРБ в това време пуши на терасата, вижда биячите, сигнализира не в полицията, а в медиите и прави описание – единият бял, другият по-мургав.
Журналист си върви из парка и изведнъж го ступват няколко бабаита. Но не сериозно, а просто му пускат кръв и му чупят леко носа. Новината гръмва, защото е журналист. А предната, защото става дума за нотариус, а не за изритана анонимна баба на спирка.
Като по поръчка пък става убийството на бизнесемена в Пловдив и обстановката се нажежава до червено.
И ако случилото е в Пловдив наистина е поръчка за саморазправа, то останалите случаи изглеждат някак предварително вплетени в сюжета, за да негнетят напрежението.
В социалните мрежи ври от коментари, че властта е впрегнала кримиконтингента да ступа няколко известни хора и да гръмнат новините по всички медии.
Не се наемаме да кажем верни ли са твърденията, или не. Обаче пък дават храна за размисъл…
Но сме сигурни в едно. Безсмислената агресия по софийските паркове и градинки избуя точно в момента, в който в държавата се случиха други, много по-важни неща. Един герберски депутат бе хванат да рекетира и изнудва търговци и да мародерства в цяла североизточна България.  Аферата със суджука мина границите на държавата и влезе и в световните медии.
В същото време член на другата управляваща партия – НФСБ бе спипан в престъпна мрежа за нелегално прекарване на бежанци през страната.
Доклад на Евростат обяви, че бедността в България е станала още по-голяма и сме на първо място по смъртност и на последно по раждаемост.
Правителството пък се готви да вземе класа прослужено време на работниците и да увеличи възрастта за пенсиониране. А на половината инвалиди да им се вземат пенсиите. Като междувременно вдигна за кой ли път цената на парното и тока.
ГЕРБ губи рекордно рейтинга си и се готвят протести срещу мракобесното му управление.
В това време Влади Въргала коментира по телевизията има ли агресия в държавата.
Има и тя е от управляващите към народа!
Най-страшната и най-жестока агресия!
Докога ще се държат с нас, като робовладелци и сатрапи?
Ето  този въпрос трябва да зададат журналистите.
Но не смеят и няма да посмеят!
Защото са в ръчичките на ГЕРБ.
Ние също.
Докога, братя роби?
Докога?!!!!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...