Adsense-top

Валери Жаблянов: Превърнахме политиката в скандал между трима души

Резултат с изображение за изображения валери жаблянов

"Цанков камък" е една измислена тема, която продължава от края на сесията на парламента. Доказано е, че управляващата партия не може да търпи критики, затова търси други теми, с които да отклони вниманието". Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Валери Жаблянов във връзка със скандала "Цанков камък".
 "Когато в едно управление започнат да се притесняват от заговори и тайни планове, нещата са доста тежки. Параноята е характерна за други форми на управление - авторитарни", коментира Жаблянов на въпрос за твърденията на премиера Борисов, че срещу него има план за отстраняването му.
 "Вчера от БСП показаха официално на пресконференцията документ от прокуратурата, в който се казва, че Корнелия Нинова няма нищо общо с "Цанков камък". Превръщането на политиката в скандал между трима души не отива на една европейска държава", отсече зам.-председателят на парламента.
 "Стигнали сме до абсурдна ситуация, в която г-н премиерът управлява еднолично. Неговото управление е авторитарно. Правят се опити да се дискредитира опозицията, да се нарушават законите, да се правят опити главният прокурор да обвинява и оневинява", добави Валери Жаблянов.
 В предаването взе участие и депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров. "Учудвам се, че колегата Жаблянов не знае какво е авторитаризъм, какво е тоталитаризъм", отсече той.
 "Не бих спорил с някого, ако се твърди, че има корупционни практики в "Цанков камък". Що се отнася до въпроса дали Корнелия Нинова е обвързана с такива практики, това е обвързано с мистерия, мъгла и неясноти", обясни народният представител.
 "Корнелия Нинова да отговори на въпросите за приватизацията. Тя приватизира "Техноимпекс" през 1999 година. През 1997 година е току-що започнал да практикува юрист. Живее на квартира със съпруга си. Тя е назначена от СДС за външен ръководител на "Техноимпекс" тогава, а 2 години по-късно приватизира дружеството за 70 000 долара. Нинова има близо 50% акции от РМД-то, което приватизира "Техноимпекс". Никой от ГЕРБ няма такива икономически досиета на прехода - нито аз, нито Цветан Цветанов, нито Бойко Борисов. Защо Нинова не казва нито дума за тази приватизация", попита Антон Тодоров.
 "Нинова ще живее не в паралелна държава, а в паралелен свят, ако я пипнат антикорупционните органи за тази приватизация", закани се депутатът от ГЕРБ.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...