Adsense-top

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ


Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ
 Той ще управлява обществената телевизия през следващите три години.
Съветът за електронни медии (СЕМ) гласува и избра Константин Каменаров за генерален директор на Националната телевизия с гласовете на Бетина Жотева, Мария Стоянова, Розита Еленова и София Владимирова. Иво Атанасов даде своя глас за Валерий Тодоров.
Константин Каменаров е телевизионер и бивш новинар в БНТ. Той заложи в своята концепция на реални идеи и консервативно финансиране, но отбеляза, че бюджетът е недостатъчен за БНТ. Новините и публицистиката според него са гръбнакът на медията, но за да не се превръщат те в самотен остров, приоритет е програмата, за да може БНТ да се превърне в алтернатива на комерсиалните телевизии.
Реформи и подобряване на финансовото състояние на БНТ, промени в начина на финансиране за външни продукции, технологично обновление и вглеждане в проблемите на обществото – това бяха едни водещите цели, които представиха пред СЕМ кандидатите за поста генерален директор на медията за следващите три години – спортният журналист Сашо Йовков, бившият директор на БНР Валерий Тодоров, бивш финансов директор на телевизията Тома Иванов, журналистът Иван Гарелов, телевизионерът и бивш новинар в БНТ Константин Каменаров и Емил Кошлуков. / БНР
Кой е Константин Каменаров? 
Константин Каменаров е роден на 31 юли 1964 г., завършил е Медицина. Работи в Българската национална телевизия от началото на 90-те години като репортер, впоследствие – става водещ на централната новинарска емисия „По света и у нас“ и директор на новините.
През 1999 г. за кратко е говорител на правителството на Иван Костов, след което поема комуникациите на „Мтел“. През 2011 г. се връща в БНТ под управлението на Вяра Анкова и заема позицията на оперативен директор на медията. Напуска през 2013 г. В периода между 2013 и 2017 г. е работил като консултант и лобист към компанията „Ernst and Young“.

Източник: bultimes.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...