Adsense-top

Армия от МЪЖЕ! Тръмп забрани транссексуалните в армията

Резултат с изображение за изображения тръмп

Доналд Тръмп официално сложи забрана за влизане в армията на транссексуални.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е подписал президентски меморандум, с който инструктира Министерството на отбраната на страната да спре да приема транссексуални хора, които искат да се запишат в армията, предаде The Hill, цитиран от Агенция „Фокус“.
Меморандумът, в общи линии, повтаря съобщение в Туитър, което Тръмп публикува миналия месец, че ще наложи забрана на транссексуални хора да служат в армията на САЩ и официално поиска от Пентагона да приложи забраната.
Документът спира тези хора от записване, но инструктира военния министър Джеймс Матис да изучи как да се процедира с такива от тях, които вече са на служба.
Освен това, меморандумът нарежда на Пентагона да спре да плаща за операции за смяна на пола, освен в случаите, в които вече процедурата е започнала, „за да се защити здравето на индивида“.
Тръмп иска от военните да разработят план за въвеждането на забраната до 21 февруари 2018 година, който трябва да влезе в сила на 23 март 2018 година.
По време на разговор с репортер, преди да бъде публикуван меморандумът, служител на Белия Дом е споделил, че „Тръмп е говорил разпалено“ за правата на ЛГБТ обществото, но политиката му по този въпрос се основава на „серия от съображения по националната сигурност“, според съобщението.

Източник: Дир.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...