Adsense-top

Владимир Путин СПАСЯВА България от лапите на Евросъюза!


Вчера руският президент Владимир Путин  поздрави българския си колега Румен Радев по повод 25-та годишнина от сключване на  договора за приятелство и сътрудничество между България и Руската федерация.
Путин каза в прав текст, че България и Русия са свързани от векове с крепка дружба, приятелство и братство. По този начин руският президент предупреди индиректно нашите олигарси и Запада, че България не им принадлежи. И че тя е под особената закрила на Русия.
Ето защо мейнстриймовските български медии отминаха някак без внимание съобщението, че мощната китайска компания NHA Group взе на концесия за 35 години летище Пловдив. Китайците обещават 80 милиона евро инвестиции в летището и неговата инфраструктура, както и концесионно плащане към бюджета в размер на почти един милион евро годишно и 6% от годишните приходи.
Евросъюза никога не ни е предлагал подобни изгодни условия. Той просто ни вкара в своите структури, настани се на нашия пазар, заля ни със стоки- ментета, второ и трето качество, разруши икономиката ни и  започна да изнася парите на българите в чужбина.
За да ни изтръгне от зловещия капан на ЕС, обаче, мощна Русия заедно със своя  мъдър съюзник Китай, възприе съвсем друг подход. Защото България бе вкарана съвсем НЕЛЕГИТИМНО в ЕС.
Един бърз поглед към предисторията ще ни убеди в това. През 2007 г. никой не попита българските граждани, искат ли страната да се присъедини към структурите на ЕС и НАТО .
А провеждането на референдум по този въпрос бе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. И то, поради простата причина, че влизането в западните блокове ЕС и НАТО, кардинално промени дотогавашната ориентация на страната. Ето защо политически, икономически и културно ние въобще не бяхме готови за подобно членство.
Икономиката ни, изцяло съставена от съветски и руски машини и технологии се нуждаеше от поне един 40-50 годишен период на плавен преход, при който предприятията трябваше постепенно да заменят съществуващата и в голяма степен остаряла техника, с нова.
За да започнат да произвеждат ускорено, по нови технологии, стоки и услуги. И нашата икономика да стане конкурентна на западната. Само че вместо да развива икономиката ни, Евросъюзът отвори преждевременно пазарите. Заля ни със своите калпави стоки. И безмилостно унищожи нашата промишленост и селско стопанство.
Културата и традициите ни също  се нуждаеха от поне един 50 годишен период, за да възприемат новото и да не разрушат нашите исконни, родени от вековете традиции, нрави и обичаи.
Политиката пък се нуждаеше от още по-голям преходен период, защото Бай Ганьовското начало бе обхванало цялата страна още от 1990 г. и всеки гледаше да присвои колкото може по-голяма част от народното богатство.
И тук стигаме до въпроса защо не бе проведен референдум за членството ни в ЕС и НАТО? Отговорът е елементарен. Защото българските граждани нямаха никакво желание да бъдат вкарани във военно-политическия блок НАТО. Който на всичкото отгоре тръгна на  изключително агресивен поход срещу  нашите руски братя и Руската федерация.
А от друга страна, при провеждането на  евентуален референдум,  щяха да изскочат на бял свят много клаузи на договора за присъединяване към ЕС. И тези клаузи щяха да разкрият зловещата истина, че Евросъюзът и НАТО ни подготвят да станем тяхна колония.
Затова референдум не бе проведен. Защото така наречените политици и в София, и в Брюксел се страхуваха от българския народ. И гледаха да го вкарат в капана, без той да разбере.
Но…всяко нещо си има край. И краят на ЕС-овското робство се вижда все по-ясно. Защото знаем, че руското икономическо присъствие в България е доста осезателно. А сега ставаме свидетели и на навлизането на мощни китайски  фирми в икономиката на страната ни. А  още от време оно, Русия и Китай са като сиамски близнаци.
Такъв е планът. Нашите руски братя с мощната подкрепа на китайските си съюзници, отново ще ни откупят от Запада. Както навремето ни откупиха от Турция. Като не само ни освободиха от турско робство. Но платиха и със злато на турците за нашата свобода.
Правила ли е някога, някоя друга държава толкова много жертви, заради нас? Не е правила. А ние очаквахме като наивници, че Запада ще забрави за своите печалби и ще ни помогне да развием икономиката си.
Изключителна заблуда. Но времето на заблудите отмина. Идва време за истината. А тя е, една единствена и твърде категорична. Без всеобхватен съюз с Русия, България и българският народ ще бъдат унищожени.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...