Adsense-top

Нинова: Искаме оставките на общинарката и кметицата от ГЕРБ в Перник

Резултат с изображение за изображения корнелия

От БСП искат оставките на председателя на групата общински съветници на ГЕРБ в Перник Румяна Гюрева и на кмета на Общината Вяра Церовска, съобщиха от пресцентъра на БСП.
 „Случилото се там показва още едно от лицата на партия ГЕРБ - ярък цинизъм и конфликт на интереси, който дели децата на държавни и частни. Това е поредният пример на модела ГЕРБ за употреба на властта в лична полза: в Перник той е разделената детска градина, в Добрич той е суджукът, за председателството е НДК. Такива бомби цъкат във всяка област на страната, защото този начин на управление е заложен от правителството на Борисов в цялата държава. Нека видим дали Борисов прилага еднакви стандарти - след освобождаването на депутата от Добрич, ред е на председателя на групата общински съветници на ГЕРБ в Перник и на кмета на общината”, се посочва в позицията на БСП, изпратена до медиите.
 Епицевтър.бг припомня: Румяна Гьорева, лидер на групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Перник, се оказа в центъра на скандал с частна детска градина, разположена под наем в рушащата се сграда на общинското детско заведение "Пролет".
Гьорева е регистрирала като съсобственик "Частна детска градина „Вълшебна къщичка" ООД, която две седмици след създаването си печели право за ползване на половината от сградата на ОДГ "Пролет" под наем. Решението за отдаване под наем е на Общинския съвет на Перник, в който самата тя членува.
Директорът на общинската градина е подписала съгласие да отдели 1/2 от сградата на новата частна детска градина. Докато Гьорева ремонтира двуетажното крило на градината, децата, посещаващи държавното заведение, са принудени да напуснат сградата, което предизвиква протеста на родителите от квартала.
 Кметът на Перник Вяра Церовска (ГЕРБ) защитава решението за отдаване на имота под наем на нейната съпартийка, като посочва, че то е подкрепено не само от 13-те съветници на ГЕРБ, а и от още 13 души в ОбС-Перник.
"Формално Гьорева не е в конфликт на интереси, но въпросът е морален", каза още Церовска пред бТВ.
Тя твърди, че общинската градина не е ремонтирана, тъй като "от 1998 г. половината част пустее, защото няма деца".
 В резултат на недоволството, Румяна Гьорева обяви, че ще дари ремонтираното крило на детската градина на общината.
"Като човек с достойнство, който дълбоко уважава политическата сила, която подкрепя, не бих си позволила с това мое действие да уронвам престижа ѝ. Декларирам, че незабавно започвам действия по искане за прекратяване на договора и оформянето на документите за дарение", казва общинският съветник от ГЕРБ.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...