Adsense-top

Държавата слугува на парите, не може да защити децата!!!

Държавата слугувала на парите, не можела да защити децата

Държавата е поставена в услуга на парите, тя не може адекватно да си изпълни функцията на защитник на обществения и здравния интерес на децата. Това алармира Павел Антонов от Гражданска инициатива "България без дим" пред БНР.
Констатацията на Антонов е по повод инициативата на Министерството на здравеопазването за ограничаване на употребата на наргилета и растителни изделия за пушене след убийството на 11-годината Никол в Бургас, за което прокуратурата твърди, че е станало заради пушене на наргиле. 
Министерство на здравеопазването ограничава употребата на наргилета
Министерство на здравеопазването ограничава употребата на наргилета
Към момента употребата на наргилета не е регламентирана в българското законодателство
"Големият проблем, по който ние работим като инициатива вече от 7 години, е, че държавата и институциите у нас сякаш са безпомощни да се противопоставят на една обществена култура, която излага децата на зависимости, правят децата още в детска възраст клиенти на някакви вредни за тях бизнеси, и ние с това нещо сме се борили най-вече в полето на тютюнопушенето", подчерта той.
Момичето в Бургас заклано заради наргиле
Момичето в Бургас заклано заради наргиле
15-годишният убиец и жертвата се запознали в социална мрежа
Според него в България голяма част от лекарското съсловие у нас, което по света е съюзник в битката срещу тютюнопушенето и зависимостите, пренебрегва тази опасност.
"Няма такова нещо никъде в развитите страни", изтъкна Антонов.

Източник: News.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...