Adsense-top

Каменната ера: БНТ предава по жица, спусната от прозореца на СЕМ

Прякото предаване на изслушванията за генерален директор на БНТ очевидно се извършва с доста примитивни средства. Видно от снимката, БНТ няма дори един репортажен автомобил, а вместо това ползва джип "Шевролет Каптива", с поставена една лепенка, че е на телевизията. Сигурно е служебният на Вяра Анкова или на някой друг началник.
До въпросния джип е разположена една пародийна антенка, която далеч отстъпва по техонологичност на антените от социализма, с които ловяхме сръбска телевизия. А връзката с офиса на СЕМ, където се изслушват кандидатите за началници, върви по... кабел спуснат от прозореца.
Г-жа Анкова очевидно е успяла да доведе поверената и медия до абсолютен примитивизъм, въпреки че щедро и наливахме по 100 милиона лева народна пара годишно. Но вместо да идат за реформи и оптимизация, и за качествена техника, те очевидно са изтекли към външни продукции и към джипове за администрацията.
Новото ръководство, което и да е то, със сигурност ще поиска още пари, след епохата "Анкова". Отново за джипове и администрация най-вероятно...

Добри Божилов,
дописник и фотограф
22.08.2017

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...