Adsense-top

Гол или автогол? Роман Абрамович преговаря да купи АЕЦ „Козлодуй“


Четейки и сравнявайки два идентични текста от последните два Консолидирани финансови отчети на АЕЦ-а, за 2015-та и 2016-та години, следва извода, че някъде в този период централата изпада от компаниите под общо управление на Български енергиен холдинг (БЕХ).
На нейно място, обаче, се появява професионален футболен клуб (ПФК).
Ще обясня, защо скрих името на футболния клуб. Но преди това да се похваля, че веднага стоплих, за какво става въпрос и се обадих на г-н Роман Абрамович. Попитах го дали съмненията и подозренията ми са основателни. Той потвърди, че правилно съм решил задачата, но ме помоли да не разкривам името на клуба, до приключване на сделката, за да не повлияе на цената. Не можах да му откажа. Човекът си плати. Неслучайно той заема почетното 139-то място в класацията на списание Форбс, за най-богатите хора на планетата, със скромните 9,1 милиарда щатски долара. Знае цената на информацията и си плаща. Така разбрах, че аз вече ДЕСЕТА ГОДИНА практически ежедневно ви показвам и разказвам за престъпленията на (из)родните политико-енерГЕПИйна и ядрена мафии, но за това не съм получил нито една стотинка. И на всички това им се вижда в реда на нещата и се правят на разсеяни. Нещата май скоро ще се променят? Сега сигурно не си намирате място от любопитство, колко ми е платил г-н Абрамович, за да запазя името на футболния клуб докато трябва? Който много иска нека приготви равностойността на 1000 (хиляда) британски паунда и след като ми ги преведе и получа ще му кажа. 
Сигурно ви е интересно и защо БЕХ сменя в „кошницата“ си АЕЦ „Козлодуй“ с някакъв си ПФК? Вариантите са няколко, но най-достоверните два са, че или ядрената мафия се е преквалифицирала в спортен клуб или, че наистина БЕХ е сменила безперспективната АЕЦ с по-печеливша инвестиция? Времето ще покаже, кое от двете е по-вярно, но за сега това не е толкова важно.
Искате да знаете, от къде и как да стигнете до двата отчета и да проверите, дали не съм ви пратил за зелен хайвер? Има поне два публично достъпни начина. По-лесен и по-труден. Кой от двата да ви кажа? Започвам да мисля. 
А тези от вас, които се доберат до отчета за 2015-та г., ще задълбочат познанията си по безинтересния за жертвите въпрос „Колко скочиха заплатите на шефовете в АЕЦ „Козлодуй“ за година?„. Мнооооо…оого интересно!

Източник: Георги Котев, заглавието е редактирано от "Гъдел нюз"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...