Adsense-top

Радев потвърждава поканата си към Путин да посети България

Резултат с изображение за изображение путин радев

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави българския държавен глава Румен Радев по случай 25-та годишнина от сключването на договора за приятелство и сътрудничество между двете държави.
Българо-руските отношения имат богати традиции, стабилна договорно-правна основа и се основават на културната, историческа и човешка близост и приятелските отношения между нашите народи, написа в отговор в поздравителен адрес до президента на Руската Федерация Румен Радев.
„Убеден съм, че утвърденото уважение към разпоредбите на Договора, е стабилна основа за възходящото развитие на българо-руските отношения в условията на новите геополитически и икономически предизвикателства, в интерес на мира и благоденствието в Европа и света“, пише още Румен Радев до руския си колега, съобщи пресцентърът на президентството.
Българският държавен глава потвърждава поканата към президента Владимир Путин да посети страната ни през 2018 г. във връзка с отбелязването на 140-ата годишнина от Освобождението на България.
В писмото си до Румен Радев Владимир Путин оценява високо приноса на Договора към създаването на условия за увеличаване на обема на взаимната търговия и инвестиции между България и Русия, както и за активизирането на сътрудничеството в енергийната, научно-техническата, хуманитарната и други сфери. “Руско-българските отношения имат дълга и богата история. Независимо от позитивните резултати, постигнати през изминалия четвърт век, в отношенията между нашите страни се запазва значим незадействан потенциал”, пише още руският президент.

Източник: Гласове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...