Adsense-top

Проф. Аврамов за Фрог: Прокурори тормозят онкоболни по нареждане на Пеевски

.

Полицаи, прокурори, следователи, дознатели тормозят пациентите на медицинския център за онкоболни „Интерградивна медицина” в София, заяви пред Фрог нюз проф. Лъчезар Аврамов, основател на медицинското заведение.
Тормозът започва след публикация във вестник „Монитор” със скандалното заглавие: „Нелегален център мори онкоболни”. „Преценихме, че въздействието на статията е като опит за убийство. Това е атентат срещу група тежко болни хора, затова реагирахме. Заведохме съдебно дело и написахме сигнал до главния прокурор”, обяснява проф. Аврамов.
 Статията накарала бившият здравен министър д-р Петър Москов също да нареди проверки. След като неговите служители нищо нередно не открили в центъра, той се опитал да заличи регистрацията му. И тъй като не успял, пуснал сигнал до прокуратурата за предполагаеми престъпления, твърди професорът.  
 След дълго търсене на нарушения в медицинското заведение прокурорите се отказали да се занимават с него. Тъкмо от болницата си отдъхнали от присъствието на представители на съдебната власт, прокурор Ива Атанасова завела съдебно дело по сигнала на управата на медицинския център.
 „Прокурор Ива Атанасова, която трябва да разследва дали вестник „Монитор” и издателят му, са извършили престъпление, се опитва да намери нарушения в нашия център. В момента прокурорката упражнява тормоз върху онкоболни и техните роднини, върху лекарите, които ги лекуват. Затова подадохме жалба срещу прокурор Атанасова. Завели сме дело срещу издателската група, към която принадлежи "Монитор", но не му е дадено ход. Жалвали сме се в Инспектората на ВСС и там ни обясниха, че съдията е извършил пропуски и съответно ще бъдат взети мерки, включително дисциплинарни, срещу него”, завърши проф. Аврамов.
 Обезпокояваните пациенти също са пуснали сигнали срещу действията на прокуратурата.

Източник: Frog News

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...