Adsense-top

Атина въстана срещу безчинствата на ромите, атакуват катуните с камъни и коктейли Молотов!

Убийството на 11-годишно момче от заблуден куршум миналата седмица породи напрежение и стълкновения между гърци и роми в район Мениди на гръцката столица.

Местните власти поискаха увеличаване на полицейското присъствие в квартала, както и откриването на нов полицейски участък. Днес се очакват и 20 автобуса с протестиращи в центъра на Атина, срещу произвола на ромите и по повод убийството на 11-годишният Мариос в събота, съобщава Български новини.

Протестиращите искат правителството да приложи мерките, обещани май 2015 от тогавашния министър и според тях съжителството с циганските катуни е достигнало ниво на невъзможност. Насилието избухна за трети пореден ден. Местните обвиняват ромите за стрелбата от събота и се сблъскаха с полицията.

Десетки протестиращи се събраха на край градската жп гарата да крещят обиди и хвърлят камъни и коктейли Молотов по циганския катун от другата страна на релсите в понеделник, след като подобни действия в събота завършиха със стрелба пистолети и пушки във въздуха и отчаяни опити на полицията да въдвори ред. В петък неизвестни нападатели запалиха две ромски къщи в близост до училището, където бе убит малкият Мариос.

http://sosnovini.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...